Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je čtv 21. lis 2024 20:58:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 228 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: cromista/ NUFIK
PříspěvekNapsal: stř 02. bře 2011 8:59:38 

napisu to sem az ji vytahnu z garaze ..nevim kdy bude jezdit..

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 17:14:27 

ahoj kluci mam navas prozbu jelikoz nejsem u cromule mohl by mi nekdo zmerit vrchni a spodni dylku masky kuli tahokovu? mam doma tahokov cca 25cm a potrebuju vedet jestli b y mi stacil aby nebyl kratkej ..diky moc ...

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 18:04:12 
Vrchní provokatér fóra

Nazdarek!Tak vrch 81cm,spodek76,3cm a vyska 45cm.R.v. 91.Okraje jsou stejny.

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 19:21:51 

cece neni to nak moc vejska 45cm? to nema ani ta stara ..

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 19:48:43 
Vrchní provokatér fóra

To teda je nejak moc.Nevim na co jsem cucel.Mam to premerit nebo je to marny?

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 20:19:48 

nevm ja koukal taky na jiny cislo mam tahokov 64cm sirokej a vysokej asi 20cm...mam tu masku prorizlou budu ho davat normal ze zadu tak kdybys prome mohl udelat este to premerit a skusit jestli ho tam nacpunebo ne prece jen ta vnotrni cast jemensi...nejlepsi by bylo jestli mas nakou sundanou tak podle ni...skus to pls diky

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 20:20:45 

skus velikost 20 na 64 jestli to bude akorat

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 22:28:42 
Vrchní provokatér fóra

Tak vsechny rozmery sedi,jen ta vyska je 14,5cm.Sundanou ji nemam a pro jistotu davam foto abys vedel z jake masky merim.
Obrázek

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 22:41:31 

jaj zas mam taky dilema v hlave kdys se juknete na sekci pokec a tam date italske krasky tak tam jsou dve cromule ktere maji pod narazdnikem lizatko....vite s ceho je to lizatko ja ne.. pls dystak napiste...

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 22:43:39 

jj je to ta sama jak mam ja ...tek nevim jak to budu resit jestlimam koupit celou mrizku bo to nastavit dikys

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 22:55:57 
Administrátor

ideálně dát zpět původní :D :D

PříspěvekNapsal: čtv 10. bře 2011 13:21:17 

no jenze me se ta puvodni uz nelibila...hold kdys to nak nevycapu tak ji koupim novou no ...

PříspěvekNapsal: sob 12. bře 2011 0:13:04 
Vrchní provokatér fóra

Nejak jsem prehlidl ze chces foto motoru Tie.Udelam,dodam.Jeste bys mohl upresnit detaily zaberu,ale neni problem.

PříspěvekNapsal: ned 13. bře 2011 23:39:05 
Vrchní provokatér fóra

Nazdarek!Nejak nevim co z toho chces poznat,ale davam nejaky foto.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 20:10:34 

dyky moc chtel sem videt jak zhruba vypada..ty jasi nemuzu pomoct ale na oko sou ty motory stejny ...jen rozdil mezi svody a turbem:D .. tata mi tet akorat rek ze jestli to klapne ze by mozna prome mel turbinu se svody a tak komplet...pac znamej ma tie a prej mu klepe..tak mam zas toho maliho brouka v hlave vzit to prislusenstvi a nakopat to do moji cromule ...ale jak ste mi se simym psali ty kompresni pomery tak bych musel poridit mozna regurator tlaku bo myslis ze pri obcastnejch blbostech by ten motor mohl jit rychle kourit?

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 20:11:53 

myslis ze bys mi mohl vyfotit este seriovej blof ventil a intercooler?

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 20:49:48 

cromista píše:
dyky moc chtel sem videt jak zhruba vypada..ty jasi nemuzu pomoct ale na oko sou ty motory stejny ...jen rozdil mezi svody a turbem:D .. tata mi tet akorat rek ze jestli to klapne ze by mozna prome mel turbinu se svody a tak komplet...pac znamej ma tie a prej mu klepe..tak mam zas toho maliho brouka v hlave vzit to prislusenstvi a nakopat to do moji cromule ...ale jak ste mi se simym psali ty kompresni pomery tak bych musel poridit mozna regurator tlaku bo myslis ze pri obcastnejch blbostech by ten motor mohl jit rychle kourit?

ale pocitej ze ti to asi ani eletrika nevezme, nehlede ze tesneni budes menit ne mesicne ale denne. jestli chces jit do toho tak sezen cely motor s eletrikou ze vsim..

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 21:29:48 
Vrchní provokatér fóra

Motory jsou stejny.U beznyho 2,0 jsou nasroubovany zatky pro hadice do chladice oleje,staci je vysroubovat a napojit.Chladic oleje je u turba dulezitej.Pak je samozrejme jinej vyfukovej svod,ale vse jde predelat.Cely vyfuk ma vetsi prumer nez ie.Ted nevim kam je napojen prepad oleje z turba,ale nafotim.Nebudes mit uplne ten vykon,je tam jinej tlak paliva v potrubi pro striky,jiny striky a jina vstrikovaci jednotka ktera na zaklade pretlaku v sani meni casovani vstriku paliva a zazehu svicky.Ale to se da bez tohoto prezit a jezdit.Podstatne horsi je spojka.Tie ma vetsi lamelu i pritlacak.Prenasi podstatne vetsi silu.Takze spojka z 2,0ie to asi dlouhodobe neunese.V posledni rade prevodovka.Tie ma jinak odstupnovany rychlosti.Ma tahlejsi prevod a diky tomu ma vetsi maximalni konstrukcni rychlost nez ie.Zkratka budes rychle odrazovat.Tie ma vetsi svornost diferencialu aby se ta sila opirala do obou kol a nehorela ti guma vzdy jen na jedne strane.Co je to seriovej blof ventil?Intercooler nafotim a vezmu si lepsi fotak.

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 21:41:36 
Administrátor

ty motory jsou jiné ... řešilo se to na nejednou italském fóru a nikdy z toho nevzešlo nic kloudného
a jak píšeš, že se bez toho dá přežít, tak by mě zajímalo jak dlouho ... až ti ačne docházet ve válci k detonacím a podobným srandám, tak s tím moc nepojezdí ... spojka je další problém, převodovka je docela citelně delší u turba, má totiž nejmenší stálý převod v celé paletě převodovek ... svornost diferenciálu mají obě dvě stejnou ... turbo croma by musela mít minimálně viskozní spojku, kterou nemá ... jinak diferenciál jako takový nemá svornost žádnou a samosvor není ani v jedné
seriový blow-off ventil je ta sranda, co odpouští přetlak turba před zavřenou škrtící klapkou

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 21:45:55 
Vrchní provokatér fóra

Motor to vydrzi i tesno pod hlavou.Motory jsou stejny.Proto na Tie odchazi klika driv nez na ie.Jsou stejny a u Tie dostava vic naprdel.Ve Fiat servisu me tvrdily ze motor regata 1,9TD ma silnejsi ojnice i kliku oproti 1,9D a kdyz jsem oba rozhodil tak kulovy!Spodek stejnej,hlava stejna.Chtel jsem davat turbo na seriovej bez turba.Nedodelal jsem to,ale slo by to.Elektrika ti bude fungovat dal,jen tam nebude ten vykon protoze nepracuje se vsemi hodnotami se kterymi pracuje jednotka Tie.Tot vse.Taky jsem to chtel delat ze sve ie,ale nemam na to cas.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 228 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina