Ahoj,
nedávno jsem si koupil Fiata Cromu r.v. 2005, motor 2.2 108 kW, najeto 215 000km. Auto jsem koupil za 78 000, dalších 30 000 jsem do něj vrazil v autorizovaném servisu, abych měl jistotu, že je auto hotové, udělané a aktuálně bez problémů. Další návštěvy jsem plánoval už v běžných servisech.
Fiat je pro mě novinkou, nikdy jsem po italských autech nešel, nikdy jsem ho neměl. A první problém, který mě zaujal, je motor. Automobil jsem kupoval s tím, že v inzerátu bylo označení JTS. (pomineme, jakou má tento motor pověst).
Každopádně všude nacházím informaci, že motor je od Opelu a je to MPI, i na stránkách s náhradními díly nacházím, že je to 2.2 MPI.
Chtěl bych se zeptat, jak to tedy je, zda je tento Fiat JTS, nebo MPI, protože pokud vím správně, tak JTS vstřikuje přímo do spalovací komory, MPI do sacího potrubí, takže se nemůže jednat o totožný motor.
Dost mě mate, že vlastně nevím, co mi honí auto a nejsem zkušený automechanik, abych to poznal sám.
Díky všem za info!!
_________________ Fiat Croma 2.2 MPI, 108 kW, r.v. 2005, šedá metalízahttps://youtu.be/iW-jl8jYkto
|