Ďakujem za uvítanie. V skutočnosti až taká krásna nie je
Opotrebovanie je celkom vidno, sem tam preliačený plech alebo odlupený lak od kamienkov, myslím, že jeden blatník je už striekaný, interiér má tiež už niečo za sebou. Aspoň je čo vylepšovať na starom aute
Technicky však vyzerá auto celkom v poriadku, motor nespotreboval zatiaľ snáď ani kvapku oleja. Problémy robí len elektronika (poistky, home made kabeláž od kutilov, čo to mali predomnou, cievka na motorčeku na sťahovanie okna)
K spotrebe: samému mi to prišlo podozrivo málo. Spravil som pár meraní a zistil som, že s aktuálnym obutím 15/195/50 tacho natočí cca o 5-7% viac ako v skutočnosti prejdem, tj. nameraná spotreba je o túto hodnotu nižšia. Takže skutočná spotreba môže byť niekde cez 6l/100km, presnejšie 6.1 - 6.2. Môj jazdný štýl je mierne svižný (neflákam sa ale nie som pretekár). Obce 50-60, mimo 100-130, keď môžem, bezpečne predbehnem. Jazdím asi 30% mesto a 70% diaľky.
Ďalej, mám pocit, že je tam veľmi krátka prevodovka. Na 5. stupni pri 130km/h točí motor 3000ot/min, čo mi príde celkom veľa (spotreba, hluk). Spojku mám čerstvo (2 týždne) vymenenú, tam nemôžu vznikať straty. Vedel by mi s tým niekto poradiť?
Spoľahlivosť je snáď taká normálna. Ak niečo potrebuje výmenu, tak to vymením(e), čiže hardcore poruchy sa mi snáď budú vyhýbať. Výhoda je, že vačšinu drobných chýb je možné pomerne jednoducho opraviť napr. pri porovnaní s modernými autami, ktoré sú plné elektroniky a bez pc sa tam človek nepohne. Na to sa spolieham aj pri cestovaní. Verím, že vždy sa nájde nejaký lokal mechanik, ktorý to fixne na kolene za pár eur.
Inak, viem ešte o jednej Crome, opticky pekný kúsok, snáď ju niekedy majiteľ predstaví