jinak co vše se včera dělo
pustil jsem se do příprav na technickou, takže jsem připevnil plandající přední nárazník, dále nešly stěrače, nevěděl jsem proč, ale to jsem následně zjistil, když byl mechanismus v osičkách uplně zarezlý, takže jsem rozhýbal a už to zase krásně šlape ... rovnou jsem koupil nové stěrače, tak snad BOSCHe chvíli vydrží
pustil jsem se do toho děravého uřvaného výfuku ... rozhodl jsem se, že zkusím vyměnit jen prostřední díl ... tenhle pokus se však ukázal jako naprosto chybný, protože to jednak byla neskutečná pakárna kvuli rozdvojení, které výfuk má, takže se dostat na šrouby pod autem byl porod a zadruhé jsem naprosto podcenil díry v tlumiči za katalyzátorem, takže se vlastně skoro nic nezměnilo, jen sem si přidal práci ... ale chtěl jsem to tak udělat, protože jsem měl strach z rozebírání spojů,které jsou dlouhodobě zarezlé a všichni známe, jak to je se šroubama a šteftama na výfucích .... no dneska tedka už jsem shodil tedy i katík, vše se zdárně zatím podařilo, jen ted dumám jestli dát lambdu druhou nebo nechat původní, co bude menší práce a zlo ... chtěl jsem měnit i kolena a vlnovce, za ty co jsou tam ted dobité od retardérů a tak, ale tam jsou šrouby už najisto nerozebiratelné
hodím ještě pár fotek pro představu, jaká je tam práce
a po půl roce, co ji mám, jsem ji konečně umyl
ještě jedna věc .. jak jsem tu psal, čas od času se stane, že nejdou blinkry a brzdové světla ... rozviti se diodky brzdových světel na checkpanelu a tyhle věci nefungujou ... ale třeba stačí jít do obchodu, nakoupit a pak zas všechno jde ... nemá někdo tip, co zkontrolovat?
a měl bych dodat, že cokoliv tady prezentuju, na co nadávám nebo co řeším, tak není kritika na Manasovu hlavu ... jednak auto má dost let, prostřídalo si fakt hromadu majitelů a především poslední dobou Manas nebyl jejím uživatelem a právě proto, že mimo jeho ruce se jí nedostávalo péče, tak ji chtěl dát do lepších rukou .... no a druhak jsem byl Manasem se vším obeznámen, věděl jsem, do čeho jdu a navíc ještě stále spolu dokážeme řešit hodně věcí, ve kterých on mi vychází vstříc ... takže snad jsem uvedl vše na pravou míru