Dneska jsem se dostal k čištění svého koše, ale na návod mě napadlo, až jsem měl ten svůj vyčištěný, tak jsem udělal pár fotek alespoň z jeho skládání a použiju je v opačném pořadí pro vysvětlení postupu
Ke koši se dostaneme z kufru ... jeho dno se dá odklopit i u sedaček, pod ním najdeme černé plechové víko, které je přišroubováno několika vruty ...
Víko tedy sundáme a už vidíme otvor do nádrže ... nejprve si odpojíme všechny hadičky, ale tady opatrně, aby si někdo neulomil ty plastové trubičky
Když máme odpojené hadičky, tak bychom měli povolit velkou plastovou objímku ... většinou bývá dost dotažená, takže kladívkem nejlépe přes nějaký kus špalíčku tu objímku vyšroubujeme
Tím se dostáváme k samotnému koši, který tak můžeme z nádrže vytáhnout
Nyní vycvakneme plechové držáky z bílé plastové nádoby, každému je jasné, že po zatlačení těch pojistek v kroužku
Další krok potřebný k oddělení je odpojení spodní hadičky .... ta je, jak vidno na druhém obrázku, jen nacvaknutá, takže žádné točení ani nikde žádné kouzla, jen trocha citu a za hadičku potáhnout a ta vyskočí
Teď už nám zbývá dostat ven z koše jen samotné sítko ... chvíli jsem bádal jak s ním ven, ale stačilo taky jen s citem potáhnout nahoru a bylo venku ... na obrázku je vidět, že je opět jen zacvaknuto v takových packách, takže za použití přiměřené síly půjde ven .... tím se nám odkryl hnusný pohled jak na zamarasené dno bílého koše a zalepenou síťku toho sítka
Teď už by každému došlo, že sítko se dá rozšroubovat a pohodlně vyčistit
stane se tak po povolení všech šesti vrutů označených na obrázku
no a zbytek samozřejmě v opačném pořadí
za půl hodinky jsem měl hotovo (pravda, že jen samotné rozebrání koše a čištění, vytažení z auta něco málo času taky zabere, ale to já měl hotovo už od září
) a nejvíc času mi stejně zabralo bádání jak bez újmy oddělit od sebe jednotlivé díly
za ty roky provozu našich Crom tohle doporučuji snad každému ... ideálně ve spojení s vyjetím nádrže, odsátím zbytku paliva a vyčištěním i samotného dna nádrže
uživatel Maňas dříve tenhle koš čistil a říkal, že pry mu to trochu pomohlo od cukání motoru v určitých otáčkách
ale to jen na okraj