Ted píše:
Zdravím, aj ja mám problém s oknami, trojuholník na pristrojovke- windows safety atd... bežne som to vedel odstrániť, no teraz neviem. Mal som vybraté pravé zadné okno, keď ho dávam dole ide OK, ale hore len po kúskoch, diagnostika píše chybu B1019-ochrana proti škrípnutí pravých zadných dverí, neviete kde to je tá ochrana, alebo nejaký snímač, alebo čo.
Zdravím, mám něco podobného a nejedná se o běžnou inicializaci oken např. po výměně akumulátoru. Nikde jsem se o mém problému nedočetl:
Já řeším problém s jedním oknem, po výměně stahovacího mechanismu. Nejedná se samozřejmě o originální díl Fiat, ale jednu s běžně dostupných náhrad. Vše pasovalo, okno stahuje hezky, potichu.... Problém je však v tom, že nový stahovací mechanismus zřejmě nemá 100% totožné rozměrové parametry navíjecí kladky s tisícihranem, neboť okno patrně jede rychleji a když se dovře navrchu, je to vyhodnoceno jako skřípnutí, spustí se tedy ochrana a okno popojede cca o polovinu zpět dolů. A teď babo raď! Zjistil jsem totiž, že pokud provedu test oken přes diagnostiku, je zde dráha okna naprogramována na počet kroků. Ten však nelze přes dg upravit! Mám tam, že celá dráha = 548kroků, mně však s novým mechanismem stihne přes celou dráhu okna vykonat pouze 498 kroků. Už mám i vypozorováno, že +/- 5 kroků by to i tolerovalo, ale 50 kroků je prostě moc, přesto že v případě 50kroků se jedná o cca 3-5cm dráhy okna.
Takže tohle by mne zajímalo - zda už jste někdo měnili stahovací mechanismus (originál či neoriginál) a zda vše šlapalo, jak má. Pokud by tam nebyla ta bezpečnostní funkce proti přivření, bylo by vše vcajku. Zkoušel jsem to i "ošulit" - Vysunul jsem okno nahoru, motorek vysadil s tisícihranu navíjecího mechanismu, přes dg jsem natočil 548kroků, a motorek nasadil zpět na pohon. Ale jak to sjelo úplně dolů, nezůstalo to na hodnotě 50 kroků, ale ihned se vynulovalo. Takže jsem byl tam kde před tím. Potřebuji nahoru vykonat 548 kroků, ale stihne to pouze 498.
Moc se mi nechce věřit, že je to opravdu výměnou za neoriginální náhradu. Recenze všude dobré, že všem to funguje normálně. Je tedy otázka, zda v těch recenzích nehodnotí pouze to, jak to tam pasuje, jednoduchost montáže, kvalitu zpracování atd... Protože to mohu i já potvrdit, to je vše o.k. Ale co s tímhle? Myslím, že v tomto případě je asi nějaké i půldenní odpojení aku asi zbytečné, co???
Díky za vaše příspěvky.