Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je čtv 21. lis 2024 15:58:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Startujeme,zamrzame?
PříspěvekNapsal: sob 08. pro 2012 21:52:23 
Vrchní provokatér fóra

Hlavne stanka tech naftovych.Loni me zima dost vytrestala.zahnala me az do benzinu.Starter jsem daval minuly tyden,snad dobrej.Dojel jsem a nenastartoval.Za tepla.Pridal jsem cerpadlu,at je bohatsi na start.A do ekonafty jsem dal 10% benzinu.Rano ten start nebyl presvedcivej,80 Ah baterie ho proste umotala.Pouhych -8.Bude hur.Zamrzly dvere spolujezdce klasickym zpusobem,nejdou zavrit,zamek zamrzl v poloze otevreno.No,mam zalozni nabytou 70 Ah doma v teple,at neztraci mrazem.Co vic mam delat?Zhavice menim az odejdou,striky mam delany(pred rokem),cerpadlo nebudu delat.Tlaky motoru neznamy,ale podle startu bude jeden slabsi a ostatni primerene k pul milionu km.

Předmět příspěvku: Re: Startujeme,zamrzame?
PříspěvekNapsal: sob 08. pro 2012 21:58:04 
Administrátor

mě ted V6 asi měsíc stála zas kvuli té spínačce, nebyl čas to opravit a o vikendech nebyla potřeba jezdit ... dneska sem ji navrkal .. sice ten zamrzlý olej nechtela tvoje baterka roztočit, tak sem musel nasadit nabitou z naftovky, ale nakonec se rozběhl, chvili se sice motal startér, ale jinak vpohodě ... vyšplouchlo mě jeste vypojené táhlo na směšovací klapce, takže foukal stále studený ... nahodil sem karton před chladič, behem stání se zapnutým topením se držela na 90, jakmile sem se rozjel, karton nekarton, bezkonkurenčně se to uchladilo na těch asi 65°C které tenhle termostat prostě drží

jinak těsnění mám namazáno glycerinem .. po tom dlouhém stání sem se sice bez potíží dostal jen k řidičovi, ale kupodivu ani centrál neprotestoval .. jak sem ale všechny dveře rozhýbal, tak snad ted budou cajk .... na zimu je centrál nejlepší ... musí být v cajku ale aspon táhla, jinak je i centrál na hovno ... ale pořád lepší, jak spolehat na zámky ... na druhou stranu chce je taky udržovat, pač jak centrál vyplivne, tak je to poslední záchrana

PříspěvekNapsal: sob 08. pro 2012 22:11:12 
Vrchní provokatér fóra

To ma snad treti zimu,ta baterka.Nejhorsi je to stani.I ten vek nevylucuje ze neni nejlepsi,je to jakejsi zahadnej vyrobce.Kazdej rok jsem u te sve (myslim jen stribrnou) sundaval tapece a promazaval pred zimou zamky a vse co slo.Letos jsem to nedelal a uz nezaviram.Jen jsem maznul gumy dveri,tak aspon otviram.A s teplotou nemam problem,topi dobre a drzikde ma i bez kartonu.Premyslel jsem ze ho dam,ale na chladic z benzina to pak muze byt nekde spatny.Zvlast kdyz jsem predvcerejskem mel brachy 150 km na lane.Zadna rychlostni,pekne dedinkama.4 hodky cesta.Koncertik.

PříspěvekNapsal: sob 08. pro 2012 22:15:59 
Administrátor

ta baterka ve V6 by to asi dala, ale dlouho stala a v mrazu, to proste neni dobre ... ona nebyla mrtvá, ale proste neměla uz silu otočit šesti hrnkama v tom rosolu z oleje, který měsíc stál. Sundat tapece je dobré, bohužel sem se k tomu nikdy nedostal, snad mě to letos nevytrestá. Termostat od Wahlera ti teda drží dobře jo? :) to jsem rád ;) koncert s lanem? no to potěš ... nesnáším lano, dycky soucítím s autem, jak trpí, když se kroutí ta kastle

PříspěvekNapsal: sob 08. pro 2012 22:25:11 
Vrchní provokatér fóra

Kastli jsme nekroutili.po par metrech co mi trhnul zadkem na lede do strany jsem nasadil kulu a jemu jsem spustil lano motorem dolu okolo celyho predku i se zbytkem narazniku a chladicem jsem to stahnul prostredkem dohromady a bylo to stred na stred,jinak na rozbiti myho auta,to jeho uz slo prez strechu,takze jedno. a lano pekne pruzilo,nebylo to zly.Jen mi to funelo,ty kopce.Dva,tri ctyri.Pet jsem dal jednou z kopce.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina