Ahojte,
tak takhle vypadá moje Croma z šestadevadesátýho. Mam jí už skoro 4 roky a i když na ni každou zimu nadávam (zámky, centrál a ručka), přirostla mi k srdci tak, že ji vyměnit ani nechci
Před ní jsem měl Audi A6 2,5 TDi rok 2000 a jakmile jsem přesednul do Cromy, začal jsem tu A6 pomlouvat. A ne proto, že bych si chtěl vykompenzovat, že jsem přešel z Audi na Fiat, ale proto, že Croma je větší, širší, pohodlnější, pátý víko se zvedá jak se u pořádnýho auta sluší a patří a navíc je to auto, o který si neznalec neopře ani kolo, takže parkovačka před domem je úplně v klidu.
Výbavou si s Audi taky nezadá - digi klima, všechny okna v elektrice, dálkovej centrál s alarmem, elektrický a elektricky sklopný zrcátka, přídavný dálkový světla s mlhovkama, loketka...
Teď na ní mam najeto cca 235 000 km (už jistou dobu mi nejde tachák, takže kdoví kolik
) a šlape jak má. Je z Itálie a hned po přivezení jsem na ní nechal udělat spodek a dutiny, takže nerezne a to na ní mam úplně nejradši a výborně se bavim, když vidim Superby z 2003 shnilý na padrť
Leju do toho Castrol Magnatec 10W40 a samozřejmě na ní měnim různý věci, ale to je stejný jakjo u každýho jinýho (čepy, silentbloky, destičky...)
Co mě na ní mrzí je, že jí nesvědčí zima a vždycky se to projeví na zadních brzdách - už několikrát se mi kousnul brzdič a v zimě to na autě ve vymrzlý garáži rozhejbávat neni nic příjemnýho. Zámky taky pravidelně zamrzají a nemůžu se pak do auta dostat, většinou když nejvíc chvátam.
Určitě bych vymyslel i další detaily a když bude čas a vhodná příležitost, tak je doplnim
Zhodnocení : podle mně výborný prostorný auto, užitečný, silný, design se mě osobně líbí moc (teda když tam zrovna nejsou plecháče, ale ty já naštěstí nepoužívam), práce udělá habakuk a co víc - vystihnul bych to všechno říkankou : hodně muziky za málo peněz
Nic naplat, Croma je prostě tahač