Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je pát 22. lis 2024 11:32:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 27. úno 2009 15:26:18 

jasne alternator je hnany vodnou pumpou a ta je hnana cačkou .mam to v oku tak mrknem na sanie turba a hned to vydim

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 0:32:00 
Mecenáš fóra

Jj to mate pravdu alternator byl hnany pres remen co byl pod tim krytem a ty mas simmy co? 85KW? To tedy musi jet o hodne lepe.
Kolik ma vubec 2.0ie KW??? Ja ted budu mit tech 112 tak jsem na to tedy dost zvedavy uz tech 74 ze jede docela slusne kdyz to auto rovna teda jezdilo a nestavkovalo :(

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 1:15:36 
Administrátor

2.0ie má taky 85kW :) ale je to atmoška no
já těch 85kW nemůžu ani posoudit :) protože sem na tom začínal a nic moc jiného sem zatím neměl příležitost řídit tak, abych vyzkoušel dynamiku :) těch 85kW to dokáže docela rozhýbat, ale tím že sem zvyklý na tohle jako standart, tak bych nějakou tu kobylku navíc určitě uživil :)

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 1:19:44 
Mecenáš fóra

Tak ja si porad myslel ze sem mel v te crome taky 85 a vidis jak to dopadlo nakonec? :D
No nic uz se tesim na moje nove auti a taky na tu akceleraci a na nejake sprintiky na srazu ;)

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 1:25:38 
Administrátor

Doval taky nejake fotky časem :) sem tu tvoji novou krasavici jeste ani nevidel :) a to sem na ni docela zvědav

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 1:39:16 
Mecenáš fóra

Kdybych nejake fotky mel tak ver ze uz jsou davno tady. Ja to auto videl vlaste pochazi z vesnice kde jsem bydlel takze toho kluka znam a byl jsem u neho docela casto a kolem toho auta porad slintal a ted kdyz je moje porad nemuzu uverit a je o takovy divny pocit. Ale od te doby co je moje jsem ho taky vlastne jese nevidel jel si pro nej mechanik a to primo na dilnu.
Maximalne muzu poslat fotky jak se opravuje ale nic moc z toho nevykoukas.

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 2:16:33 
Administrátor

Vpohode ja si pockam ... a co se na ni vubec dela ze musela hned na dilnu?

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 8:18:59 
Mecenáš fóra

Ten kluk ji mel 2 roky a kdyz ji privezl tak mela trochu narezly lem jeden a nic s tim ale nedelal. Takze udelat lem, pak se zjistilo ze netesni motor, pak takova normalni veci jako rozvody, oleje, filtry, vsechny naplne vymenit, potom mi tam bude davat skoro novou zadni napravu, pak vystrikat vsechny dutiny a cely spodek auta proti soli, no potom takovy nelealni veci se na tom museji idelat :D a potom jeste nainstalovat ty moje sedacky z cromy jako natahnout znova elektriku...
Tak je toho dost jeste lanovody jsem zapomel.

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 8:41:03 
Administrátor

A toš není to nic závratného :) myslel sem že tam bude něco těžšího, tak to máš doma určitě co by dup.

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 10:24:05 
Mecenáš fóra

Zadan velka zavada jen bezna udrzba ale taky podle penez vis? Auto za 15 + ted pocitam nejakych 10 na ty opravy no... neco jsem uz dal a jeste neco dosetrim a budeto...

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 13:06:14 

jozev : a nemislis ze keby daj este 20 000 tak kupis take do ktoreho uz nemusis vraazat? urcite by sa mi nestelo stym babrat napravu menit atd.. ale to je vec nazoru .inak ak by som kupoval cromu alebo themu tak jedine pozinkovanu

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 13:21:21 
Administrátor

Věř tomu, že lepší by to rozhodně neměl :) vždyt polovina věcí co dělá, je jenom povinná udržba po koupi auta :) a to co vymění, tak má jistotu že se na to už může psolehnout. S jozem sme se o tom bavili a ani ejden z nás nemá na to koupit si nové auto a navíc se nám nadmíru líbí naše současné auta. Já do toho auta klidně nasypu peníze převyšující jeho hodnotu, ale odjezdím to auto až do jeho smrti, ale budu vědět, na co se v něm můžu spolehnout a co sem měnil a tak. Kdežto když si koupíš novější auto i za tu vyšší cenu, tak stejně to chce abys udělal zakldni udržbu jako olej, filtry, řemeny, občas silenbloky, ramena atp atp atp ... a když to neuděláš, tak můžeš jenom čekat kdy co pomalu začne odcházet, kdy se co vysype, nevíš prostě na čem si a do toho auta stejně časem nasypeš ty stejné prachy :) toť můj názor

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 13:31:41 

ja tiez nemam na nove .a croma mi bohate stacii ale tak daju sa zohnat cromi aj v lepsom aj v horsom stave

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 13:55:37 
Administrátor

jasně ... ale můžeš sehnat Cromu vizuálně vyšperkovanou, ale co ti to pomůže, když má vymlácené čepy, ztvrdlé silenbloky, zhuntovaný motor atp. :) řekněme že Jozev koupil průměrně pěknou s průměrným motorem za optimální cenu a nevadí mu do ní nasypat další peníz a dá si ji do stavu, který vyhovuje jemu a jak sem řekl, může už se spolehnout na to, že tam má mnoho věcí nových a mnoho opravených :)

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 21:20:38 
Mecenáš fóra

Simmy to vystihl uplne spravne me se tahle auta prooste libi a zadne novejsi nechci obsas sice premyslim ze bych neco jineho koupil ale thema je proste thema takze dokud se nerozpadne bude moje :D
Jinak je pravda ze polovina veci ktere delam je to co bych udelal z kazdym autem jako je olej, rozvody, po nejakem case brzdy atd..
Co se tyce toho pozinku tak to ta thema kterou mam uz je a je to posledni model 94 a navic jsem 3majitel vubec takze vizuelne pekne zachovale auto.
Jinak ten jeden lem byla tam takova dirka nic hroznyho ale kdyz uz je to na dilne tak proc to nechat chatrat jako to delal prechozi majitel kdyby to udelal on mohlo to byt v poradku no nic.
Kdybych koupil o 20tis drazsi auto tak do toho stejne tech 10dam jako vzdy tak nejak to vychazi.
Jinak ta predchozi thema co jsem mel byla taky pekna ale spodek nic moc spis horsi nez lepsi takze jsem koupil tuto a ta je v supr stavu co se tyce kastle a motor by mel byt taky v poradku jen se zjistilo ze to nekde u vany trochu unika a jelikoz me to strasne vadi tak to chci urcite pretesnit mozna az moc zbytecne ale me to neva.

Celkove jsem rad ze jsem tuto themu vubec ziskal za takove penize protoze kdyz jsem podivam na net tak to jsou uplne jine ceny a stav nic moc. A navic je tu vse hotove co chci jako ty nove narazniky sibr vse v el. atd...
Az budu mit foto tak poslu...

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 22:13:49 
Administrátor

Nikde sem nepostřehl, kolik si za ni dal ... není to tajné?

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 22:30:36 
Mecenáš fóra

Tak puvodne jsem mel od toho kluka kupovat jen motor za ktery chtel 8tis a to se jeste cukal ze radsi za 10tis.
Pak jsem se dozvedel ze moje thema podvozek nic moc tak jsem mu zkusil napsat jestli neproda cele auto?
No on zrovna dotahl jine tak rekl ze jo za cele chtel 18 tak na to muj mechanik jel kouknout a rikal ze mu vic jak 15 neda a jeste mi k tomu da 15 hliniky...
Urite to tajne neni a uz jsem to tu psal nekde nahore.

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 22:43:45 
Administrátor

Tak to je podle mě hodně pěkná cena ... to i za těch 18 by byl dobrý kauf ne? I když jako zatím sem ji neviděl no.

PříspěvekNapsal: sob 28. úno 2009 23:02:29 
Mecenáš fóra

No ja bych za to dal taky tech 18 ale mechanik prave rikal ze tolik mu za to nemam davat tak jsem ho tam poslal jakoby za e ze zjisti stav atd. pak se dohodli na tech 15+kola.
Jinak na netu t o je kolem 25 i vice a jsou dle me v horsim stavu a nebo ve stejnem jinak zase bych do toho dal ty same penize co do tehle, rozvody olej filtry atd atd...
Ja jsem spokojeny a pockej az uvidis foto je to fakt lestenka i kdyz to tvrdi o svem aute kazdy ze?

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 14:37:23 

Tak koukam chlapci že tu sou sami dusici a zadnej vyhnavac sazi :) Doufam ze poradate nake akce srazove a ja vam ukazu jak ma takove 2,5td jezdit.Za studena tocit to delaj lidi kteri to auto urcite dlouho mit nechteji.Do 2tis za studena a ne plnej.A za tepla-Na 1 plnej do 4500 dal tocit nema smysl 40Km/h sviti nepretrzite kontrolka turba.2 neco malo za 4000tis rychlost kolem 80km/h to same jak 1 od 2000tis sviti kontrolka zasina az pri prerazeni.3 do 4000tis 120km/h kontrolka to same jak na dvojaka.4 do 4000tis rychlost 160km/h kon.sviti jak na trojaka.5 a tady koncim budikem na 220km/h a na otackach 4500!!!Vic ani boha!Kluci kdo ma tohle auto tak verte ze takhle pojede kazda prumerna Croma.Zrychleni na 100 sem tak nak nekolikrat spocital KOLEM 8s.+-.Pochopitelne takhle se stim jezdit porad neda jednak ta spotreba me vychazela kolem 10l a vtom provozu to taky neni to prave orechove.Dvakrat jsem rozlousknul prevodovku do tretice uz jsem nemenil pac bych to asi rozsekal ne ze by to neslo nebo bylo nako zavrtne tezke na vymnenu ale radsi jezdim nez vymnenuji prevodovky :mrgreen: .Pro vsechny zavodniky nedoporucuji hrabat opravdu to nevydrzi.Spotrebu sem mel vzdy neco kolem 7az7,5l za vic sem stim nejezdil proste to porad vichazelo kolem tech 7,5 a to sem stim jezdil jak se me zamanulo zadny setreni.CHorvatsko me vyslo za 5,5L neveril jsem tomu a dlouho sem to nemohl pobrat.Jizda do 130 a zadny toceni normalni rozjezdy se me holka odvecila.Jestli se nekdy uvidime tak vam ukazu co se da upravit na cerpadle aniz by to zanechalo nasledky na motoru a litalo to jako cert!Najezdil jsem sni 35tis a motor mam do dneska a je netknutej jak rikam tan se da velmi tezko znicit.Tak co POBIRATE! Omlouvam se za pravopis čestina me nikdy nebavila :mrgreen:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina