Zdravím po delší době!
Právě se potýkám za dobu 4 let, co mám Cromu, s druhým zásadnějším problémem. A tím je právě sací potrubí. Normálně se mi propálilo - ale tak zajímavě - Normálně propečená díra do které se vejde špička malíčku. Chápete to? Nebo už máte někdo podobnou zkušenost? Shánět tohle plastové sací potrubí (které je v Cromách - jak zde píšete od r. 2007) je opravdu mazec. Použité se sehnat dá, ale já chtěl nové. Bohužel se tento díl v druhovýrobě nedělá, ale i orig. díl Magneti Marelli OEM 552026790, není běžně dostupné.
Nejvíc mě irituje, že právě hliníkový Pierburg, který zde taky probíráte, se všude uvádí jako náhrada - prostě tento díl pro r.2005 - 2011!!! Ale podle VIN to tam dát nemůžu (já osobně myslím, že je tam jinak řešený pohon swirl klapek).
A taky je zajímavé, že motorek na klapky tu je, ale já tam klapky (v tom svém, plastovém), nevidím a někteří jste tu taky psali, že tam nejsou. Vidím tam jen takové tyčinky, na kterých si myslím že klapky byly (nebo mohou být). Možná uhořely....
.
A závěrem tedy to nejdůležitější - ví někdo
spolehlivě, zda se dá vyměnit ten plastový modul Magneti Mareli za ten hliníkový Pierburg, nebo ne????. A co se mi mohlo stát, že se tam propálila díra??? Aby se to nestalo znovu...
Později ještě popíšu, co se mi vlastně stalo a dám nějaké fotky - teď už se mi chce spát
.
Mějte se hezky, "cromáci".