Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je pát 22. lis 2024 17:04:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 228 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: cromista/ NUFIK
PříspěvekNapsal: stř 27. črc 2011 16:59:09 

tak jak to dopadlo stemi vasimi kridly??

PříspěvekNapsal: pon 08. srp 2011 12:40:07 

tož Jimbo ho asi nenasiel... :/

PříspěvekNapsal: sob 13. srp 2011 15:32:45 

to ja jsem tet hotovej schanim kamosovi cromu a nikde nic

PříspěvekNapsal: sob 13. srp 2011 16:01:38 

pidrik píše:
tož Jimbo ho asi nenasiel... :/

Takže byl jsem se kouknout a křídlo tam je... takže ho chce, za odvoz ;)

PříspěvekNapsal: sob 08. říj 2011 10:28:28 

caute kluci tak cromule uz opet stoji vcera sem prysel k autu a prazdny kolo..coz by nebylo divny kdyby pred 3dni nebylo prazdne jine..tak tet resim jak teda poladit napravy jestli to pujde ...dal me napada ci dat dohromady ty alu jakoze vylestit..mno a jelikos spojka je uz celkem mrtva a razeni uz de taky naprd tak me napada ze budu davat celou spojkovou sadu od valea srovnavat hlavu a lestit komplet kanaly....

PříspěvekNapsal: sob 08. říj 2011 11:11:15 
Administrátor

jakou mají spojitost ty vyfoukle kola s napravama? resp. co chceš ladit na nápravách? jinak těmto kolům hodně sluší vyleštěný límec do zrcadla :)
srovnávat hlavu chceš proč? a leštit kanály je nesmysl, ale mám pocit, že to už sem ti tu někde rozepisoval

PříspěvekNapsal: ned 09. říj 2011 21:23:43 

simy ...vyfoukli kola me nastvali ze mi je tu nekdo vypousti takze zatim sem ji odstavil... j vim ze jim slusi ty lesteny limce snazil sem se oto nebyl cas ...mam peska s temi koli musim jeste odskouset kolo co se mi vratilo s rovnani spadl sem do diry...ale jinak chtel bych je vylestit do zrcadla a stredy nastrikat do polomatu cromule by pak vypadala nadherne...no napravy stoho duvodu ze kdys jedu sviznejc do zatacky tak se mi na leve zadni strane kolo reze o podbeh jak se to zhoupne, chtel bych dat aspon puky do pruziny aby se to tolik nehoupalo a tim padem bysedalo jezdit dozatacek jak chci a nehoupalo se to....mno asi takle ten muj motor je ok. krom ze ma vhaji gufero a pousti olej pres setrvak na spojku a tet uz docela dost budu menit obe gufera a spojku..mno a stemi kanaly a tak chtel bych aspon drobne pomoct k vykonu aby jela este lip budu menit palivovej filtr a davat novi svicky asi denza iridium a cistit vahu vzduchu ..pak je tu sance dostat se k nerez trubkam takze me napadlo udelat nerez trubky na vyfuk a od klapky k strikacce dat take nerez jkoleno....tim padem by byl este lepsi privod vzduchu a odvod plynu mno a chtel bych ji este nak pomoct ...je u este sance liznout malinko hlavu ale newm.....a jinak jeste co by udelalo kdybych tam dal cerpadlo a vstriky s 2,5ky...

PříspěvekNapsal: ned 09. říj 2011 22:14:55 
Administrátor

vypuštěné kola jsou k nasrání, to věřím ... ten černý polomat nemusí vypadat zle, ale osobně černou na kolech až tak nemusím ... já bych se nebál stříbrné případně nějakého antracitu nebo grafitu

nemůžeš přece řešit drhnutí kola omezováním funkce podvozku!!! v sérii ty kola nedřou, takže je třeba zkoumat, co je od serie jinak .... pružiny jsou seriové, tlumiče seriové ... neseriové jsou kola a pneu, takže je třeba něco udělat s tímto ... ty pružiny tam z nějakého duvodu jsou a omezovat jejich funkci proto, aby ti nedřely kola je postavené na hlavu

těmi kanály k výkonu stejně nepomůžeš ... jednak z toho důvodu, že u stěn kanálů se rychlost proudění blíží nule, takže ztráty způsobené tímto jsou zanedbatelné a druhak pak můžou na stěnách ulpívat kapičky paliva, které ti pak bude "chybět" ve válci, takže hrubší struktura přispívá k atomizaci paliva se vzduchem

palivový filtr není špatný krok, svíčky není třeba kupovat nějaké drahé .... naopak není špatný kup náš BRISK, který je zbytečně podceňovaný, zároven se svíčkama je ještě dobré měnit kabely, pokud už mají něco najeto

nerez trubky na výfuk jsou taky zbytečné, pokud je současný výfuk v pořádku ... když už zasahovat do výfuku, tka nejvíc se dá stejně získat na svodech, ale na ty už to zase chce odborníka a motor následně odladit .... a kolenem od klapky ke strikačce nevím co myslíš

líznout hlavu kvůli zvýšení komprese je taky takové spíše domácké řešení, správně se zmenšuje spalovací prostor vysokokompresními písty nebo nižším těsněním pod hlavu

PříspěvekNapsal: ned 09. říj 2011 22:15:25 

a nebolo by rozumnejsie kupit nove auto ?? :)

PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2011 18:20:06 

ne cerny polomat ale stribrny pod urcitim padem svetla to bude matne a bo leskle..mno gumovej chobot od filtru k motoru...mno zase kdys si tydle upravy sladis tak to pujde bo by melo jitz lepe zaplinem nez doposavad....a ono se snad delanizsi tesneni pod hlavu? vim jen o tesneni na turbovou za 2500...no jasne tlumice a pruziny sopu seriovy a kdys vemu ze bych nechtel vytahovat bo zaklepavat lemy tak by se to stejne muselo nejak vyresit ne aby to nedrelo ...

PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2011 18:27:06 
Administrátor

tomi: takové rady si nechej jo? zrádče :D

nufik: ještě jsem neviděl polomat, který by se bud lesknul nebo byl matný :) je to prostě matná barva, která se trochu leskne :)

jestli se dělá nižší těsnění to nevím, ale určitě se dá nechat vyrobit na zakázku

no vždyt ti to píšu! vyřešit to musíš tam, kde je problém ... očividně je problém v kolech, takže řeš kola

PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2011 20:45:27 

rada podla mna dobrá :D zrádče? ved taky jsem Ital :P

PříspěvekNapsal: úte 01. lis 2011 16:29:59 

Čau čau já ty motory měnil když jsem měl ještě benzínovou Cromu dá se to, akorát se tam musej měnit všechny kabely k řidicí jednotce ! - nejhorší práce celá palubovka venku. Jinak Oká ale jak jsem našel na netu 2.5 TD tak šla pryč

PříspěvekNapsal: sob 31. pro 2011 19:55:22 
Mecenáš fóra

Hele tak jsem precetl vsechny prispevky, a ty to turbo vazne chces ze?
Mel bych pro tebe jedno reseni sice to neni turbo ale vykonove je to nastejno a mas o starost min (turbo)

http://lanciathema.blueforum.cz/16711/tema/34527/

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 13:58:18 

já sháním 2,0 20V Turbo z Fiat Coupe ale zatím nic tak uvidim.

PříspěvekNapsal: pon 02. led 2012 14:42:26 
Mecenáš fóra

OK kdyby jsi se rozmyslel tak dej vedet.

PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 22:26:57 

ahoj take sem jeden cas premyslel o 20 16v..j chci ale porat se naskytne nakej hacek tet budu delat spojku a gufera takze cromule odpociva pod pristreskem a ejhle od listopadu nebyla vejplata takze hacek ale dekuju ...

PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 22:34:10 

hele co byse muselo udelat kdybych tam ten motor chtel nacpat a jake ma parametry?

PříspěvekNapsal: sob 07. led 2012 23:23:57 
Mecenáš fóra

Coby se muselo udelat to vazne nevim, a parametry? Co presne mas na mysli? Vejde se tam urcite kdyz je z themy. Jiank snad by mohly sedet i drzaky. To by jsi musel zkusit ja zadne zkusenosti s tim nemam. Jinak Mel by jit ven co nejdrive a bylo by k tomu vse. Elektrika, prevodovka klidne i snad koplet s palubkou no zalezi jestli to chces?

PříspěvekNapsal: ned 08. led 2012 12:34:51 

tet nemuzu pac me v praci neplatej tak jak by meli takze sotva to zvladam bez aut ...ale dik za nabidku...parametry kone kw kroutak

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 228 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina