Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je pát 22. lis 2024 6:33:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 14:58:11 
Mecenáš fóra

Motor mas porad ale auto jsi prodal???

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 15:04:49 
Administrátor

:shock: nepobíráme :lol:

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 15:07:52 

noako to ze pri hrabani to auto nevydrzi ?? co tam odchadza ?? myslim ze homokinetickee ze joo. a dufam ze nam tu rozpises tu upravu cerpadla ..nato som velmi zvedavy..

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 15:10:41 
Administrátor

No já si myslím, že hlavně ta převodovka :) a ze všeho nejvíc spojka :) ... už sem slyšel z více stran, že není radno na semaforech při rozjezdu pálit gumy :) ten krouťák ~230Nm se někde podepsat musí :)

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 15:16:42 

Mne osobne doporucili dat spojku z Alfy jenom si spomnet z ktere

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 15:19:17 
Administrátor

Tak trochu sesterská Alfa pro Cromu byla AR 164 ... dokonce se do ní dával taky motor 2.5TD, který se ovšem údajně konstrukčně dost liší. Ale měl myslím výkon něco kolem 96kW, takže je možné, že tam byla spojka více dimenzovaná.

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 16:01:26 

Vy jste tady njaky rychly na me! :D Tak ja vam to popisu.Starsi model jsem mel 3 roky koupil jsem ji za 24tis v roce 2004 v te dobe to bylo za dobry prachy a k mani diesl nebyl a kdyz byl tak za 50!V zari roku 2007 sem ji naboural na cumak.Nevidel jsem a nechtelo se me jen kvuli slunicku zastavovat a doplatil jsem nato.Mondeo bylo docela pevne ale nesel mu zavrit kufr :mrgreen: no stalo me to 55tis a platim to dodnes holt povinny se vyplati plati :| .Mezi tim jsem mel par vozidel nez narazil na (novou)92 nadhernej kousek primo z Pardubic za 30tis stahl jsem ho o 10 a za tech 30 to byla bomba a tu mel pul roku tou dobou sem mel naky peniz a tak si rek ze poridim neco jineho a ze me ta Croma uz nic nerika atd atd no blbnul jsem doforoty.Dal inzerat a za42 prodal nakymu mladymu klukovi do Ostravi.Koupil krasnou Ameriku a tu mam dodnes.Jenze !!postupem casu sem zjistl ze tohle neodvezu tuhle vlek nezapojim a ze tech onych 220koni jezdi pomali jak Croma a to uz me tolik nahlodalo ze sem rek a dost nebudu experimentovat a kupovat hezka auta ale vratim se spet k prakticnosti a jednoduchosti.Jenze me auticko stalo hodne pres 100tis a tet budu rad kdyz to prodam za nake trosicku rozumne penize.Ste prvni cromi me zustalo cele auto vlastne uz ne jen motor s prevodovkou a papiry zbytek ve zberne.A doklady me zustali.Co se tyce te prevodovky vzdycky vylitnul CEP z diferaku znam kluka co se muto stalo taky uplne jsme si notovali tak sem se tomu uz jen zasmal.Rozsmelcovalo to stenu prevodovky a ste nasledne zacal kapat olej tak sem jezdil dokud to v ramci mezi slo ale stejne do mesice sem ji musel vymnenit pak uz to hucelo jak v trambusu no ostuda.A stim cerpadlem opatrne neni to sranda musi se to skouset a da se leda cos zmrsit vsak ja jenom se stim trapil pul dne.Jo a pro ekologisty nedoporucuji pri plnem vykonu neni za autem vydet to me ale netrapilo.Upravuje se predvstrik a smes.Jelikoz pootoceni cerpadla vyzaduje dost trpelivosti zvlaste u jedne matky sou tam tri tak to chce pevne nervy ponevdz to na prvni pokus 100%nevide.No a na te smesi nic neni staci to zasroubovat po tu kovovou plombu tak aby nebyl vydet zavit toho sroubu a byl skovanej pod tou plombou.Zvisi se ti otacky motoru a ty se musi stahnout zas tem dalsima sroubama co sou na cerpadle a do tretice musite nastavitmaximalni otevrevi plynu to je ten posledni sroub co je na cerpadle a tohle kdyz vsechno udelate zarucuji ze vas jen tak nekdo nepredjede.A jeste jedna vec spotreba zustala na chlup stejna ba i bych rek ze malilinko mensi davam zato ruku do ohne!!!!UF

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 16:04:51 

Na spojku sem zapomel 235mm je tak dostacujci ze ji nemuzete snadnikdy sjet.POkud teda nemate 400 a vicekm.Na takhle tezke auto je to bomba.A na vysku ma to oblozeni 5cm!!I kdyby si stim hrabal kazdej den tak zarucuju ze ti driv umre prevodovka.

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 21:35:18 

takze hovoris ze to ste len trpezlivost a asi aj dobre oko a ucho pri nastavovani.. a ako je to s tou dymivostou ??? velmi to cmudi???

PříspěvekNapsal: ned 22. bře 2009 22:12:47 
Mecenáš fóra

Tak cerpadlo to je des serizovet to sme taky delali jednou na mecrome ale nejak se nam nedarilo.
Bud to cudilo a nebo to vubec nejelo a strasne skubalo a strilelo do vyfuku jak nejaka skodovka no desny...

PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 17:39:19 

No neni to sranda rikam ze jsme se stim sral docela dlouho.Zakladem je to cerpadlo nastavit na budik mam zato vyska zdvihu pistku v cerpadle nakych 2,5cm H.Ú. Je to napsane v knize JAK nato mozna kecam je tam jiny udaj uz si to presne nepamatuji ale tusim ze to bylo neco kolem 2cm.Pote se musi s cerpadlem tocit v PROTISMERU hodinovich rucicek kdyz se koukas proti nemu.Tocit myslim v radkach milimetru takze sem postupoval a az na poctvrte sem se vratil spet a tam to nechal.Kazdy pootoceni byla skusebni jizda takze jestli nekdo ma predstavu co znamena povolit a znova utahnou zvlast tu matku na cerp. zespoda vzadu tak moc dobre vi ocem mluvim aco je to za nekrestansky porod opravdu to vyzadovalo hodne trpelivosti ale pak sem byl stasnej jak blecha.Kdyz vam reknu ze kdyz jsem to jel projet uz teda naposledy a hrabalo to na dvojaka tak sem nechapal!A na pridani plynu na jednicku se to rozhrabe jak krtek :mrgreen: nicmene stou sazivosti to neni tak hrozny samozrejme kdyz plnej tak to cudi ne cerne jak nektere nacipovane tdi ale huli.Ale kdyz sem stim zesrandy zatocil nekam do neznama to bylo hnet na zacatku pokusu tak to jste meli vydet no vlastne ono nebylo vydet a jeste to nejelo no des.Jo to mi taky páni ze servisu rikali ze schorej skapnou pisty ze to znicim a dalsi nejapne poznamky typu praskne hlava atd. no byli chytry jak radia ze sem nemlcel a v zivote nevideli rozdelany cerpadlo to kdyz sem delal tak sem byl trosku nesvuj chcala stoho nafta a do servisu sem to davat teda nechtel to je jasny zejo :twisted: si pamatuji ze se to celi tenkrat name vysipalo tak sem ho celi rozkuchal a doufal ze ho dam dohromady tak jak bylo.No nedal :D musel jsem ho zas vyndat! :D

PříspěvekNapsal: úte 24. bře 2009 21:37:17 

no ja si myslim ze moje cerpadlo je tiez rozstelovane uz odtedy ako som ho kupil proste sa tomu autu nechce a tiez mi pri 1500 notackach skube...ako ide ale nie ak ako by malo .. mal by som sa nato pozret no sam si netrufnem...

PříspěvekNapsal: stř 25. bře 2009 18:48:37 

Prijed do pardubek a poladime to! :mrgreen:

PříspěvekNapsal: stř 25. bře 2009 21:32:01 
Mecenáš fóra

Prijedte vseci na sraz a tam si to poladime navzajem nebo spis ropakhanz nam to poladi vsem :D Ja potrebuji taky neco seridit. Nejak mi to skube. :?

PříspěvekNapsal: stř 25. bře 2009 22:17:49 
Administrátor

Já nechcu ladit :D nechu žádné černé bubáky :D

PříspěvekNapsal: stř 25. bře 2009 22:18:42 
Mecenáš fóra

Ja tay ne ale jen chci aby me to neskubalo a jelo tak jak ma.

PříspěvekNapsal: stř 25. bře 2009 22:24:27 
Administrátor

tobě bubáci nehrozí ... mas benzin :)

PříspěvekNapsal: stř 25. bře 2009 22:30:39 
Mecenáš fóra

To ja vim a abych pravdu rekl bral bych naftu zpet jezdi se s tim uplne jinak nez s tim benzinem.

PříspěvekNapsal: čtv 26. bře 2009 1:12:53 

ropakhanz: a kde presne su tie pardubky??? kolko to je km od nitri??? ale asi to bude daleko:D

PříspěvekNapsal: čtv 26. bře 2009 6:52:58 
Mecenáš fóra

To teda bude daleko se podivej na mapu ne :?:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina