Já mám Cromu 2,4JTD automat ve verzi Emotion (nejvyšší výbava) od roku 2013 (zdravotní stav mi neumožňuje mit manual) jsem s autem spokojen žádné větší investice nebyla jen provozní věci jako jsou vyměny olejů, filtrů, brzdové kotouče a destičky. Když tak prochazím a čtu fora o Cromě a jejích zavadach tak snad největší problém je s mechanizmy klik a plasty všeobecně. Kliky jsou dost nachylne na "českou silu uchopu klik" - maji některé vnitřní časti s plastu (či silonu) a ty nevydrží a prasknou pak je třeba jejich výměna dílu, dále čas od času zlobí různá čidla (mne zlobilo čidlo teploměru ve venkovním zrcátku, občas mne zlobil parkovací asistent). Výměna dílu se dá zvládnout doma, jen to chce trochu zručnosti. S díly s plastu je trošku problém těžko se shání jako díl z druhovýroby ale většinou to není neřešitelný problém dá se najit na netu skoro všechno jen to dá trochu vice práce při hledání. Asi je to o tom jak se člověk o auto stará. Při připadne koupi věnuj asi největší pozornost jak řadí automat, jak se chová přední náprava (občas může byt opotřebována poloosa) to jsou největší věci které by mohly hodně pozlobit. Snad ti to trochu pomůže při rozhodovaní.
|