Zdravím všetkých priaznivcov talianskych aut a to hlavne Fiat Croma a Lancia Thema. Pocházdam zo Slovenska presnejsie z Ložína okres Michalovce a ešte presnejšie Košický kraj. Mám 21 rokov mám ukončene športové gymnázium a pracujem v štátnej službe, no myslím, že to by bolo o mne aj dosť. No a teraz ako som sa vlastne dostal k najkrajším autám na svete. ako 18 roční po spravení VP som jazdil na mojom prvom aute Fiat Uno 1.3 Ds Base, r.v. 1988,
jazdil som na tom asi rok a pol ale stále som musel niečo na tom mojom Fiatiku opravovať až pokiaľ neprišiel totálny koniec motora, ktorý sa roztiekol ako čokoláda na slnku. preto som začal rozmýšľať aké auto si ďalej kúpiť, keďže som nemal veľa času na premýšľanie lebo som denno denne dochádzal do Košíc, musel som zohnať nejaké autíčko. Preto som začal hľadať Fiat Uno s motor po "Generálke" a so skorodovanou kasňou, ale nakoľko môj naj kamoš mi poradil aby som si už kúpil niečo poriadané čo vydrží každodenné chodenie do Košíc. No a to bola Croma. Každý ma odhováral od Taliana ale ja nie proste sa mi to auto tak zapáčilo, že iné som už nechcel a ani chcieť nebudem. Preto začalo nepretržité hľadanie po "nete" a našiel som to čo som hľadal. "FIAT CROMA 2.5TDs, 85kW, 116PS, M5, r.v. 12/1995, naj. km. 194 000.
Bola síce s druhého konca republiky ale neváhal som. Večer som zavolal, v noci sme sadli s kamošom a našimi polovičkami do auta a už sa išlo " na rodinný výlet" do Ilavy. Ráno sme boli tam vyskúšali, kompletne prezreli a už som sa viezol domov na mojej prvej Crome. No a čo ďalej jedna mi nestačila tak som si rok po tej kúpil druhú 2.0 Tdid, 68kW, 92PS, M5, r.v. 08/1991, naj. km. 298 000.
mal som ju asi dva mesiace a potom som ju predal jednému chalanovi od nás ten ju však dlho nemal a ráno keď išiel na prepis tak na nej havaroval "spravil na nej salto" ale chvála bohu to prežil bez ujmy na zdraví. No a asi pred cca mesiacom a pol som si kúpil ďalšiu Cromu 2.5TDs, 85kW, 116PS, AT4, r.v. 12/1992,naj. km.254 000. Tejto foto ešte nemám lebo sa na nej robia menšie opravy. No a to je všetko o mne a mojich Cromách. Ale ešte sa chystám na Lancia Thema SW LX 3.0 V6 s AT prevodovkou.