Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je čtv 19. črc 2018 2:29:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 14:26:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 02. úno 2009 16:19:00
Bydliště: Big Ujlak
no viem ze tlacitko auto je na automaticke vyrovnavanie teploty v kabine- tj ze ked pridas alebo uberes stupne same ti prepne fukary ci uz na nohy ,sklo alebo na pristrojovku.... a to by malo udrzovat staalu teplotu v kabine a nemalo by sa ani sklo zahmlievat... ale to tlacitko ECON to by zaujimalo aj mna....

_________________
Fiat Croma 2.5TDs-74kw
http://saliky.webgarden.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 14:44:47 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2009 12:58:44
tak ked dam econ tak si sam nastavim kam chcem aby mi fukalo a aka teplota ked dam auto tak daj aka teplota a ostatne sa nastvi same automaticky zacne fuakt plny kotol a po chvile menej a prepina aj ci na nohy alebo bocne a tak tak to sedi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 20:45:42 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
tlacitko AUTO ma dve diody .. jedna sviti neustale a druha se zapne jenom kdyz zapnes automatickou klimu ... kdyz ji zapes, tak jenom navolis pomoci tlacitek teplotu v aute a klima se sama podle teploty ve voze vs. venkovni teploty stara o foukani v aute .. tzn ze v zime ti to automaticky pusti maximalni ofuk celniho skla po chvili se to prepne na npohy a az se ustali teplota tak se stahne ventilator na mene a fouka to do kabiny, proste stara se o vcse sama. Tlacitko ECON te prepina mezi klimatizaci a obycejnym vetrakem .. tzn kdyz ti sviti ECON, je zapnuty ekonomicky režim a tím pádem je vypojený kompresor klimatizace a ta nehcladi ... v ten okamzik funguje klima jako ventilace ktera je v kazdem aute, kdyz funkci ECON vypnes, tak se spusti kompresor klimy a ta chladi podle zadane teploty :)

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 30. črc 2009 21:27:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 02. úno 2009 16:19:00
Bydliště: Big Ujlak
aha uz mi je to econ jasne uz len mat tu klimu:D

_________________
Fiat Croma 2.5TDs-74kw
http://saliky.webgarden.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2009 14:05:37 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2009 12:58:44
takze moja klima klimuje, dnes som to bol dat spravit, napln ma byt 800g a mal som v systeme len 100, klima vycistena skontrolovana udajne nema nikde unik napuste a teraz chladi, jazda s autom sa stala zase o sto krat lepsia, v aute je prijemne a nadialnici ticho, tie otvorene okna pri 140 hucali ako krava a aj tak tam bolo horko, takze sa tesim ako maly jojo, dneska idem pre pneumatiky nakolko osm zistil ze z prednych mi na vnutornej strane trci mech fotky poslem :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2009 15:30:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 02. úno 2009 16:19:00
Bydliště: Big Ujlak
a kolko to vyslo skontrolovat klimu a napustit??

_________________
Fiat Croma 2.5TDs-74kw
http://saliky.webgarden.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: pon 03. srp 2009 15:48:33 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2009 12:58:44
mna to vyslo 12e :) inak to stoji 25€ plus kazdych 100g naplne 2e


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 20. srp 2009 13:35:06 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2009 12:58:44
chcem sa opytat vaznu vec


ked dam outside temperature tak mi hodi kolko je vonku stupnov, je mozne ze to keca?

nekedy mi tam hodi ze 30stupnov ale uz je vecer a neni tolko potukam do toho a zrazu je tam 22.

alebo teraz na obed mi tam svietilo 19 co je kravina a som klikal a stale tam je 19, a ked si dam klimu tak mi to slabo klimuje

preco to raz ide super a inokedy to ojebava, ej to nejako prepojene s klimou a teplotou ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 20. srp 2009 14:04:20 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
mělo by to být propojené s venkovní teplotou ... zkus pročistit čidlo venkovního teploměru, může to tam být nějaké zasviněné

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 20. srp 2009 15:12:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 02. úno 2009 16:19:00
Bydliště: Big Ujlak
no podla mna to klame bo ked mi cely den auto stoji na stmku tak to ukazuje vonku 38 a ked vyvetram a prejdem ale 5 km tak uz to ukaze menej
simmy a kde je to vonkajsie cidlo umiestnene???

_________________
Fiat Croma 2.5TDs-74kw
http://saliky.webgarden.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 20. srp 2009 15:17:26 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2009 12:58:44
no mne niekedy proste neukaze aktualnu teplotu ale ked to pretukam tak sa to aktualizuje

ale teraz som bol na aute zase a od rana mi to ukazuje 19 stupnov co teraz

a raz davno sa mi stalo ze mi to ukazalo -48 :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 20. srp 2009 17:08:49 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
tomi: jj když auto stojí dlouho na slunci, tak věřím, že to ukazuje chvili nesmysly, protže se nahřeje materiál kolem nj a čidlo je domatené. Jinak najdeš ho na zpětném zrcátku na řidičově straně .. když ze spodní strany prohmatáš v místě kloubu zrcátko, tak tam narazíš na takový výběžek (který na druhé straně není) no a v něm je to čidlo ... je to kus plastu, který se dá šroubovákem bez demontáže zdrátka vyloupnout a pročistit třeba kontaktolem nebo tak

cmelak: nevím nakolik v toleranci jsou tyhle nesmyslne hodnoty :) ale pokud ti to neskáče často a o hodně a při normálním používání ti to ukazuje normálně a teploty sedí, tak bych v tom asi problém nehledal

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 20. srp 2009 17:10:45 
Offline
Mecenáš fóra

Registrován: pát 06. úno 2009 7:44:56
tomi6677 píše:
no podla mna to klame bo ked mi cely den auto stoji na stmku tak to ukazuje vonku 38 a ked vyvetram a prejdem ale 5 km tak uz to ukaze menej
simmy a kde je to vonkajsie cidlo umiestnene???

Cidlo je omistene v zrcatku u ridice zespoda mel by tam byt takova malinka cepicka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: čtv 20. srp 2009 20:35:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 02. úno 2009 16:19:00
Bydliště: Big Ujlak
jo uz vyyym aj som sa cudoval e co to je ale blizsie som to nezkumal........:D

_________________
Fiat Croma 2.5TDs-74kw
http://saliky.webgarden.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: pát 21. srp 2009 8:09:46 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2009 12:58:44
no tak sere ma to hlavne vcera ma to nasralo lebo bolo teplo ako pica a mne to ukazovalo 19 stupnov a klima si len tak pofukovala :( potom zrazu k vecer ukazalo 29 a z auta sa stala zrazu chladnicka :-D

mne len zaujima co sposobuje ze to ojebuje a nechce to ukazat aktualnu teplotu obcas


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: pát 21. srp 2009 11:02:42 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
může to být něco na tom čidle ... když je samo zaspiněné, tak dává špatné signály, když jsou špinavé kontakty, tak než se signály dostanou do klimošky, tak jsou zkreslené, začal bych rozebráním a vyčištěním

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: pát 21. srp 2009 13:58:28 
Offline

Registrován: čtv 11. čer 2009 12:58:44
pokusim sa o to :)(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: úte 01. zář 2009 9:53:14 
Offline

Registrován: úte 01. zář 2009 9:38:57
Skusal som autodiagnostiku na klimu naraz zatlačením tlačítok ECON a VENT.Vypísalo mi chybu číslo 3. Neviete mi niekto poradiť čo je to za chybu? Klíma kúri, ventilátor funguje, rozloženie na okno, nohy atd. funguje, ale ked zapnem klímu na chladenie tak sa nepustí kompresor. Hladal som na fore ale kody chýb som nikde nenašiel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: úte 01. zář 2009 10:02:00 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
ahoj ... nedávno se mi podařilo najít kody chyb a provádění autodiagnostiky klimatiazce .. už pracuju na překladu, takže co nevidět zde přibyde, prosím o trochu trpělivosti :) když se zadaři, dnes večer tu už bude :)

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klimatizace
PříspěvekNapsal: úte 01. zář 2009 10:21:20 
Offline

Registrován: úte 01. zář 2009 9:38:57
:P


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz