Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je pát 19. dub 2024 5:56:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Croma 2.4 JTD automat
PříspěvekNapsal: sob 28. led 2017 11:39:10 
Offline

Registrován: sob 28. led 2017 11:31:39
Ahoj uvažuji o koupi tohoto typu. Chci se vás zeptat na co si dát pozor? Na netu čtu rozporuplné reakce na toto vozidlo někdo jej chválí, někdo mu nemůže přijít na jméno (teď nemyslím design), je to opravdu tak špatné nebo vzhledem k cenám za jaké se prodává je to pohodové auto,na Cromu bych přešel z Nissanu Primera P11 tak jsem zvyklý trochu na spolehlivost. Nevadí mi že se občas něco pokazí to je jasné při tomto věku u auta, ale jde mi o to ať to nestojí ranec a jde to sehnat.

Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma 2.4 JTD automat
PříspěvekNapsal: úte 31. led 2017 16:19:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. úno 2013 18:50:06
Bydliště: Třebíč
Já mám Cromu 2,4JTD automat ve verzi Emotion (nejvyšší výbava) od roku 2013 (zdravotní stav mi neumožňuje mit manual) jsem s autem spokojen žádné větší investice nebyla jen provozní věci jako jsou vyměny olejů, filtrů, brzdové kotouče a destičky.
Když tak prochazím a čtu fora o Cromě a jejích zavadach tak snad největší problém je s mechanizmy klik a plasty všeobecně. Kliky jsou dost nachylne na "českou silu uchopu klik" - maji některé vnitřní časti s plastu (či silonu) a ty nevydrží a prasknou pak je třeba jejich výměna dílu, dále čas od času zlobí různá čidla (mne zlobilo čidlo teploměru ve venkovním zrcátku, občas mne zlobil parkovací asistent).
Výměna dílu se dá zvládnout doma, jen to chce trochu zručnosti. S díly s plastu je trošku problém těžko se shání jako díl z druhovýroby ale většinou to není neřešitelný problém dá se najit na netu skoro všechno jen to dá trochu vice práce při hledání.
Asi je to o tom jak se člověk o auto stará. Při připadne koupi věnuj asi největší pozornost jak řadí automat, jak se chová přední náprava (občas může byt opotřebována poloosa) to jsou největší věci které by mohly hodně pozlobit.
Snad ti to trochu pomůže při rozhodovaní.

_________________
Fiat Croma 2,4 JTD Emotion 147kw
viewtopic.php?f=10&t=1089
http://www.youtube.com/user/Lars1FK


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz