Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je ned 20. kvě 2018 14:45:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: čtv 15. bře 2012 19:08:33 
Offline

Registrován: čtv 15. bře 2012 19:02:06
Zdravim kluci resim takovy orisek a uz mi nezbyvalo nic jineho nez se tu registrovat nez se do toho dam. Mam Tdi v benzinovej kastli rok 94 a mam problem s tachometrem tak se Vas tady chci zeptat jestli by nekdo nevedel co s tim. Takze asi takhle od budiku mi vede 2pinova zasuvka a z prevodovky od cidla 3pinova a mam k mani cidlo z T.i.e ktere je taky 2pinove bude to fungovat kdyz prehodim tyto cidla? A jeste kdyz uz se ptam tak jestli bude pasovat z motoru D1 na motor C6 remenice na klimu myslim ze jo ale jen se ptam. Dekuji vsem za vselijake rady. ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: pát 16. bře 2012 21:35:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 22. bře 2009 10:57:17
Bydliště: Hradec Králové
Syki píše:
Zdravim kluci resim takovy orisek a uz mi nezbyvalo nic jineho nez se tu registrovat nez se do toho dam. Mam Tdi v benzinovej kastli rok 94 a mam problem s tachometrem tak se Vas tady chci zeptat jestli by nekdo nevedel co s tim. Takze asi takhle od budiku mi vede 2pinova zasuvka a z prevodovky od cidla 3pinova a mam k mani cidlo z T.i.e ktere je taky 2pinove bude to fungovat kdyz prehodim tyto cidla? A jeste kdyz uz se ptam tak jestli bude pasovat z motoru D1 na motor C6 remenice na klimu myslim ze jo ale jen se ptam. Dekuji vsem za vselijake rady. ;)

Nebude to fungovat.Budik z benzinu ma jiny svaby na plosnaku.nerikam ze to nejde ale myslim ze nez se stim silene piplat je lepsi tam dat budiky 2,0tdid!!Ne budiky z 2,5td neukazoval by ti otackomer respektive o 500min.Budiky mam kdyby si chtel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: pát 16. bře 2012 23:38:52 
Offline

Registrován: čtv 15. bře 2012 19:02:06
ja mam aji Tdi budiky i otackomer zapojenej ale na prevodovce je cidlo ze ktereho jdou tri draty a z kastle cuci dva draty. jenze jine cidlo na vyzkouseni nebylo, me jde jen o ty cidla jestli bude makat na prevodovce 2.0Tdi kde bylo cidlo se 3mi piny cidlo z T.i.e s kabelazi benzinu a tdi budiky na konci. Dnes sem si vyoperoval 2pinove cidlo z T.i.e tak zkusim zitra prehodit a dam vedet :) Zatim diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: sob 17. bře 2012 10:17:39 
Offline
Vrchní provokatér fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17. úno 2011 21:57:50
Bydliště: Kroměříž
Otackomer ti jde? Me po prehozeni motoru ne.Ale tacho jo,Vzdycky jsem dal cidlo tacho z toho benzinu na naftovou prevodovku,takze vlastne to cidlo k tomu budiku zustalo.Pokud mas cidlo shodny s patici ke karoserii tak si myslim ze to pujde.Ale porad nevim jak vyresit otackomer.Ten me nejde.Asi protoze tam neni ridici skrinka,inducka apod.Cidlo na setrvaku zapojeny mam.Tacho me ukazuje na naftovou pristrojovku i na tu puvodni benzinovou,otackomer nejde ani na jednu,v mym pripade.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: sob 17. bře 2012 19:29:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 22. bře 2009 10:57:17
Bydliště: Hradec Králové
Manas píše:
Otackomer ti jde? Me po prehozeni motoru ne.Ale tacho jo,Vzdycky jsem dal cidlo tacho z toho benzinu na naftovou prevodovku,takze vlastne to cidlo k tomu budiku zustalo.Pokud mas cidlo shodny s patici ke karoserii tak si myslim ze to pujde.Ale porad nevim jak vyresit otackomer.Ten me nejde.Asi protoze tam neni ridici skrinka,inducka apod.Cidlo na setrvaku zapojeny mam.Tacho me ukazuje na naftovou pristrojovku i na tu puvodni benzinovou,otackomer nejde ani na jednu,v mym pripade.

Aha takhle si to myslel no tak to nevim.Otackomer vetsinou prestane fungovat kdyz prendas motoryzaci je to dano poctem impulsu ze setrvacniku a ten ma kazda motoryzace jinej.cidla nato nemaj vliv.Takze kdyz z 2,0ie das 2,5td musis si sehnat budiky z 2,5td atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: sob 17. bře 2012 20:29:32 
Offline

Registrován: čtv 15. bře 2012 19:02:06
Kluci otackomer mam doma namalovanej jak zapojit tak vam to vyfotim a poslu na emaili kdyz budete chtit nebo kdyz se mi to podari dat sem tak to dam sem a jinak dneska sem si s tim hral cely den a tacho porad spi...zitra pokracuju v laborovani jo a musim se opravit ja sem si spletl jak se to dlouho nevidel tak mam cidlo dvoupinovy a zasuvku z auta tripinovou je tam zeleny, hnedy, a cerny drat a podle druhe cromy co mam sem to promeroval a do cernyho by mel jit staly proud z komfortky a ja ho mam bez proudu. Tak skusim zitra jit po cernym dratu a skusim jeste to cidlo se tremi piny. Nebo nemate nekdo nejake schema toho tachace??? Dekuji moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: sob 17. bře 2012 23:12:11 
Offline
Vrchní provokatér fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17. úno 2011 21:57:50
Bydliště: Kroměříž
Jo,to schema otackomeru by se hodilo.Docela me mrzi pohled na mrtvou raficku.Pristrojovku mam naftovou,tak by to melo jit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: ned 18. bře 2012 20:38:48 
Offline

Registrován: čtv 15. bře 2012 19:02:06
tak tachometr bezi i bez schemat. ;) zitra sem dam ten otackomer....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: benzin vs. nafta
PříspěvekNapsal: pon 19. bře 2012 9:12:32 
Offline

Registrován: čtv 15. bře 2012 19:02:06
kluci nejde mi skener takze obrazek sem nedam ale kdo mate knizku Jak na to? tak na strane 214 je schema na Croma Turbo D tak podle toho. Kdyby to treba nekdo naskenoval a dal sem tak by to bylo super.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz