Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je čtv 19. črc 2018 16:30:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: pon 19. srp 2013 20:07:00 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. srp 2010 10:03:59
Bydliště: Brno
Zdravím, Cromaři,

tak jsem se rozšoupnul a koupil autoradio (samozřejmě s krásným zeleným podsvícením :-) ).
Akorát to poslední mi ukradli a zůstali mi po něm jen holé dráty, žádný konektor.

Poradil by mi někdo, co a jak?

Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 1:13:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31. kvě 2011 16:11:06
Bydliště: Mar.Lázně
červený a černý je plus a kostra, zbytek jsou kabely na repro, tak je tam postrkat a pak už jen vyměnit aby hrály levý a pravý :)

_________________
Fiat Croma
2.0 ie
1994


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 8:40:34 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
to je rada jako noha ... plusy tam mají být dva, druhý je myslím žlutý

doma mám poznámky s tím jaký drát v originál barvách k čemu patří, ale doma ted nejsem a ještě nějaký den určitě nebudu. Jinak si na netu najdi schémata zapojení ISO konektorů (pokud je máš na rádiu), je toho mraky a nebudeš mít problém to pozapojovat, pokud teda budeš vědět, který drát v autě co znamená, v tomhle je Croma hodně primitivní

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 8:48:18 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. srp 2010 10:03:59
Bydliště: Brno
Sakra, asi bych k tomu potřeboval voltmetr.
Žádná z těch barev nevypadá, jak by měla, ani ta žlutá.
Červené se tam jedna blíží, tak jsem to zkusil, a spálil jsem pojistku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 9:09:35 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
ani sem nečekal, že přístup "zapoj-zkoušej-přehazuj" by mohl dopadnout jinak

jsou to origo cromácké dráty? některé z nich s černýma pruhama a tak? mohl bych zkusit nekoho doma zaukolovat, aby mi to zapojení pohledal

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 10:09:14 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. srp 2010 10:03:59
Bydliště: Brno
Tak dost jsem vyčetl na netu, takže jsem to chtěl aspon zkusit.
Přeci jen tohle pravidlo červená-žlutá-černá funguje u většiny aut.

Jinak dráty s černým pruhem tam nejsou. Jen barevné a napůl bílé.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 20:28:04 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. srp 2010 10:03:59
Bydliště: Brno
Tak jsem sehnal voltmetr, proměřil.
Zem jsem našel, je standartně černá.
Ale proud tam nikde nejde, ani s klíčkem, ani bez. Pojistka je v pohodě.
Tak nevím :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: stř 21. srp 2013 22:21:51 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. srp 2010 10:03:59
Bydliště: Brno
Tak bylo rádio akorát hnané přes jinou pojistku, než jsem myslel. Ta použitá byla prasklá.
Mezi dráty teda není proud pro pamět, bez klíčku, ale nevadí, stejně jsem to chtěl napojit na stálý proud.

Rádio už hraje a je to krása.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: stř 02. dub 2014 12:59:46 
Offline

Registrován: úte 01. dub 2014 10:06:27
Zdravím pánové mám Cromu 2007 s autoradiem Blaupunkt.A jedna z funkcí je AUX prosím vás nevíte někdo jestli to má někde vstup např. na jack 3.5 díky za odpověď a Cromám zdar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 08. dub 2014 20:17:52 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. říj 2012 17:39:35
Bydliště: Opatovice
aux vstup je zezadu radia, ted si nejsem jist zda je tam jack 3,5, zkus se podivat.... spise to bude ale specialni konektor, lepsi než aux je mp3 transmitter, jinak prosim dotazy na novou cromu davat do sekce s novou cromou...

_________________
Fiat Croma II 1,9JTD Multijet 88kW 12/2006
Fiat Marea weekend 1,9 tdi 1998 ex
Fiat Tipo 1,4i.e. ex


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení autoradia
PříspěvekNapsal: úte 08. dub 2014 23:02:33 
Offline
Vrchní provokatér fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 17. úno 2011 21:57:50
Bydliště: Kroměříž
Ma pravdu,predsedo.Novou Cromu do nove.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz