Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je pát 23. úno 2018 1:11:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: tempomat
PříspěvekNapsal: úte 13. led 2015 10:12:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 03. črc 2014 12:58:09
Bydliště: Týniště nad Orlicí
Mam takovou zahadu s tempomatem. Za chladnejsiho pocasi se mi nedari zapnout. Pred nastartovanim kontrolka vporadku indikuje, chybu nehlasi, ale po nastartovani a zapnuti na ON se tempomat neaktivuje. Kdyz je teplota napr kolem +5 < tak se obcas podari tempomat zapnout. Pokud se zapne, tak funguje podle ocekavani. Kolem tech 5C se mi taky stalo,ze se sice zapnul, ale pak z niceho nic samovolne OFF.

Na disgnostiku jsem to jeste nenapichl (cekam na klabel), tak se chci jen zeptat, jestli nahodou nekdo neresil podobny problem.

Chystam se alespon preventivne vyndat packu a procistit kontakty.

_________________
Fiat Croma Nuova 1.9 JTDm, 110kW, 150HP
Fiat Marea Weekend 1.6, 76kW, 100HP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tempomat
PříspěvekNapsal: čtv 12. kvě 2016 19:29:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 05. bře 2016 18:41:31
Bydliště: SPONAU Oderské Vrchy
Chlapy dotaz: na tempomatu mi nejde tlačítko RESET takže ho z tahu vypnu jen buď šlapnutím na brzdu/spojku nebo vypnutím OFF. co stím muže být??

_________________
CROMA II BLACK 1,9 16V JTD MULTIJET 110kW 2007
MAREA ELX ŠEDÁ METLA 1,6 16V 76kW 1997 LPG
BRAVA ELX BLUE 1,6 16V 76kW 1998 LPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tempomat
PříspěvekNapsal: čtv 12. kvě 2016 19:51:26 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. říj 2012 17:39:35
Bydliště: Opatovice
No jestli myslíš tlačítko RESET na pravé páčce, tak to určitě není na RESET tempomatu. Když zapínám tempomat, tak mohu páčkou na něj buď zvyšovat nebo snižovat definovanou rychlost a nebo vyvolat poslední stanovenou, nikoliv resetovat nastavení. To lze jedině vypnutím funkce tempomat a opětovným zapnutím. Pokud má někdo jiný názor....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tempomat
PříspěvekNapsal: pát 13. kvě 2016 19:45:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 05. bře 2016 18:41:31
Bydliště: SPONAU Oderské Vrchy
JiFi píše:
No jestli myslíš tlačítko RESET na pravé páčce, tak to určitě není na RESET tempomatu. Když zapínám tempomat, tak mohu páčkou na něj buď zvyšovat nebo snižovat definovanou rychlost a nebo vyvolat poslední stanovenou, nikoliv resetovat nastavení. To lze jedině vypnutím funkce tempomat a opětovným zapnutím. Pokud má někdo jiný názor....

no myslím tlačítko RESET na levé páčce tempomatu aspoň já ji mám vlevo pod páčkou blinkrů/zapínání světel.
A teď teda na co ten RESET teda je :?: :?: když je na tempomatu :?:

_________________
CROMA II BLACK 1,9 16V JTD MULTIJET 110kW 2007
MAREA ELX ŠEDÁ METLA 1,6 16V 76kW 1997 LPG
BRAVA ELX BLUE 1,6 16V 76kW 1998 LPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tempomat
PříspěvekNapsal: sob 14. kvě 2016 9:19:49 
Offline
Mecenáš fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 16. led 2014 22:01:52
Bydliště: Beroun
Tlačítko reset slouží k obnovení rychlosti uložené v paměti,to znamená abych po každem brždení nemusel ukládat novou hodnotu,stačí zmačknout reset a samo se to vrátí k puvodní rychlosti před mým pedálovým zásahem :D

_________________
Fiat Croma 2.4 JTD
Fiat Ducato 100 JTD
Fiat Grande Punto 1.2 ex
Fiat Punto Mk2 1.2 ex
Fiat Punto Mk1 1.1 ex


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tempomat
PříspěvekNapsal: úte 17. kvě 2016 1:13:11 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20. čer 2014 16:36:17
Bydliště: Ústí nad Labem
Tlačítko RES na páčce tempomatu obnoví poslední uloženou rychlost, ale to pouze tehdy, byl-li tempomat vypnut sešlápnutím spojky. Vypnutí tempomatu sešlápnutím brzdy uloženou rychlost vymaže, tudíž není, co obnovovat. Teoreticky rychlost obnoví i při vypnutí tempomatu sešlápnutím plynu, ale ve skutečnosti, jak víme, sešlápnutí plynu tempomat nevypíná, ale jenom dočasně přidá a po puštění pedálu vrátí nastavenou rychlost i bez tlačítka.

Takže... Vypnutí tempomatu spojkou nebo brzdou - je správně, tak se to chovat má. Jak říkáš ještě to jde vypnutím otočením páčkou natvrdo, ale taky třeba šílenějšími způsoby - vypnutím motoru, zatažením ruční brzdy, u automatu přepnutím na sekvenční řazení, zpomalením pod 30 km/h (čehož se s tempomatem dosáhne jen těžko), nebo aktivací ABS/ESP. A představ si, že (pominu-li všechny ty nesmysly) u automatu nemáme spojku :-) Takže já osobně vypínám tempomat vždycky ťuknutím do brzdy a nevidím v tom absolutně problém. :-)

_________________
[EX] Fiat Nuova Croma 1.9 Multijet 16V C.A. 110 kW Dynamic 12/2010


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tempomat
PříspěvekNapsal: stř 18. kvě 2016 20:19:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 05. bře 2016 18:41:31
Bydliště: SPONAU Oderské Vrchy
Beban píše:
Tlačítko RES na páčce tempomatu obnoví poslední uloženou rychlost, ale to pouze tehdy, byl-li tempomat vypnut sešlápnutím spojky. Vypnutí tempomatu sešlápnutím brzdy uloženou rychlost vymaže, tudíž není, co obnovovat. Teoreticky rychlost obnoví i při vypnutí tempomatu sešlápnutím plynu, ale ve skutečnosti, jak víme, sešlápnutí plynu tempomat nevypíná, ale jenom dočasně přidá a po puštění pedálu vrátí nastavenou rychlost i bez tlačítka.

Takže... Vypnutí tempomatu spojkou nebo brzdou - je správně, tak se to chovat má. Jak říkáš ještě to jde vypnutím otočením páčkou natvrdo, ale taky třeba šílenějšími způsoby - vypnutím motoru, zatažením ruční brzdy, u automatu přepnutím na sekvenční řazení, zpomalením pod 30 km/h (čehož se s tempomatem dosáhne jen těžko), nebo aktivací ABS/ESP. A představ si, že (pominu-li všechny ty nesmysly) u automatu nemáme spojku :-) Takže já osobně vypínám tempomat vždycky ťuknutím do brzdy a nevidím v tom absolutně problém. :-)

Čau Bebane tak je to jak píšeš 8-) nedalo mi to a dnes sem za křižovatkou znáčkl RES na tempomatu a naskočila mi opět rychlost před ní :mrgreen: pokud nevypnu ON/OFF, nebo nezdechnu motor tak to zustane v paměti :geek: Dík za rady a názory ;) Ps: já ho taky vypínám ťukem na brzdu :D

_________________
CROMA II BLACK 1,9 16V JTD MULTIJET 110kW 2007
MAREA ELX ŠEDÁ METLA 1,6 16V 76kW 1997 LPG
BRAVA ELX BLUE 1,6 16V 76kW 1998 LPG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tempomat
PříspěvekNapsal: stř 25. kvě 2016 9:48:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 16. dub 2015 19:44:40
Bydliště: Praha
A fakt je na tom tlačítku napsáno RES? Se musím podívat.

_________________
1.9 JTD, 110 KW automat, r.v. 11/2005, 186 000 km, DPF - OFF. EX Fiat Marea Weekend, 2.4 JTD. r.v. 1999


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz