Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je pát 19. říj 2018 4:07:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: sob 22. bře 2014 21:18:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. úno 2014 20:35:53
Bydliště: Brno
Zatim nevim v jakem jazyce pojede navi,tusim ale,ze v Italstine.Zena me ale tvrdi,ze by to melo jet v Cestine,protoze je to Ceske cd,ja fakt nevim.zatim me nejede teda vubec zvuk,takze nemuzu poradit.Snad by mohl napsat VojtikGsxR750 . Jinak s klikama zatim nemam zkusenost,jeste sem ji pres zimu nemel.

_________________
Fiat Croma 2.4 MultiJet 2006,full optional con tetto panoramico, cerchi in lega da 18,vetri posteriori oscurati, sedili in pelle,navigatore, interf.telefono con comandi radio e cell al volante, 11x airbag,motore in perfette condizioni. Autocell.773684798


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: ned 23. bře 2014 9:11:19 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
Já mám mapy stažené z netu , ale ty mluví italsky , dočetl jsem se , že by měl jít nastavit v menu jazyk je tam snad Polsky , Německy,Italsky Francouzky,Rusky,Španělsky atd. jde to údajně s originálním CD , ale já s tím nemam zkušenost nikde jsem to tam nenašel a nahrát češtinu to asi taky nikdo do Cromy neumí zkoušel jsem už různé firmy co se tím zabývají.Zatím díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: ned 23. bře 2014 12:27:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. úno 2013 18:50:06
Bydliště: Třebíč
jakubka.v píše:
Tak to není špatný a jak čeština ta tam taky půjde pokud ano ta já si ho taky koupím já totiž co mám CD tak to žvaní jen italsky a nebo anglicky :x .Díky za ukázku a když si tak píšeme mám takový malý , ale zásadní problém když mrzne tak nejde auto odemknout dálkovým ovládáním , ale pouze klíčem a dělá to od - 0,5 stupňů a to už jsem dal i novou baterku do ovladače. Díky


Ahoj
Tak já zimu s Cromou pamatuji a to bylo i -20°C a v pohodě. Otázka zni jestli není problém s dálkovým přijmačem signalu

_________________
Fiat Croma 2,4 JTD Emotion 147kw
viewtopic.php?f=10&t=1089
http://www.youtube.com/user/Lars1FK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: ned 23. bře 2014 12:52:05 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
I to je možné zatím to řeším ,ale nejspíš tam hodím jiný dálkový ovládání . Já mám na to asi pech protože Marea tak tam mě taky nechodil dálkáč a tak jsem tam dal ještě jeden a mám klid já jen jestli s tím nemá někdo nějakou zkušenost . ahoj a díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: čtv 19. čer 2014 8:16:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 18. led 2014 9:30:55
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Ahoj,Promiň ze píšu az teď,ale každým dnem očekávám narození své holčičky a navíc pracovně jezdím kamionem tak to Mame poslední dobou takové celé uspěchané a tak sem moc nechodím..jinak ohledně navi, mluví italsky, tak jako cele auto když v něm něco zadáte.. Co sem se naučil je třeba je volba hlasových příkazů a pak se naučit par pokynů..trebas říct "rádio", přijde pípnutí, pak říct "Memory", a pak "uno" a rádio se samo přepne na radio,pozice 1.. atd atd..ty příkazy jsou někde na netu,ale na cizích fórech hlavně..jinak v češtině navi nejede, v angličtině ano,ale musíte sehnat Setup cd a nastavit aby celá Croma mluvila anglicky..me ta italština bavi,přece k tomu autu to nějak patří ..co se týká zamrzání dalkace..vim toto..prvni cromy byly povolávány na svolavacku kde se vyměňovali cele skrink..nezamrzá dálka,ale spinacka v komunikaci s dálkou..ja odemnknu nouzově a pak dálka už jde..zamcu, a už zas nejde..mam auto přímo z IT, a tam se tento problém neprojevil,pac tam nemají zimu a tak to má croma také nemá vyměněné..vymena spinacky to vyřeší,ale je to ranec..cca 7 tis Kč..

_________________
Fiat Cromático 1.9 JTDm, DPF off, EGR off, chip by Šarkan - 180hp a 380Nm..
ex Suzuki Gsx-R 750 K4
ex Bmw 730i e32 LPG..to byla páni limuzínka
ex Subaru Impreza GT ve válečných WRC polepech.. 220koni a 4x4.. porno na silnicích..tu už nic nepřekoná..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: čtv 19. čer 2014 9:37:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. úno 2013 18:50:06
Bydliště: Třebíč
VojtikGsxR750 píše:
Ahoj,Promiň ze píšu az teď,ale každým dnem očekávám narození své holčičky a navíc pracovně jezdím kamionem tak to Mame poslední dobou takové celé uspěchané a tak sem moc nechodím..jinak ohledně navi, mluví italsky, tak jako cele auto když v něm něco zadáte.. Co sem se naučil je třeba je volba hlasových příkazů a pak se naučit par pokynů..trebas říct "rádio", přijde pípnutí, pak říct "Memory", a pak "uno" a rádio se samo přepne na radio,pozice 1.. atd atd..ty příkazy jsou někde na netu,ale na cizích fórech hlavně..jinak v češtině navi nejede, v angličtině ano,ale musíte sehnat Setup cd a nastavit aby celá Croma mluvila anglicky..me ta italština bavi,přece k tomu autu to nějak patří ..co se týká zamrzání dalkace..vim toto..prvni cromy byly povolávány na svolavacku kde se vyměňovali cele skrink..nezamrzá dálka,ale spinacka v komunikaci s dálkou..ja odemnknu nouzově a pak dálka už jde..zamcu, a už zas nejde..mam auto přímo z IT, a tam se tento problém neprojevil,pac tam nemají zimu a tak to má croma také nemá vyměněné..vymena spinacky to vyřeší,ale je to ranec..cca 7 tis Kč..

Ahoj

jak řikam já mám taky auto přimo z Italie ale dalkač funguje i při -20°C a v pohodě, ohledně navigace se u mne da nastavit jazyk Angličtina - Němčina - Italština - Španělština - Francouština

_________________
Fiat Croma 2,4 JTD Emotion 147kw
viewtopic.php?f=10&t=1089
http://www.youtube.com/user/Lars1FK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: pát 20. čer 2014 8:56:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 18. led 2014 9:30:55
Bydliště: Žďár nad Sázavou
musel bych se podívat do auta :-), ale vím, že češtinu tam nikdo nedá, není to skupina VW, kde se to přeci jen vyplatí to do češtiny předělat,páč ty auta potkáš asitisíc denně..ohledně té dálky,záleží jaký máš rok výroby..problémy stím měli Cromy první rok, či dva výroby..v ČR na to byla udělána svolávačka, jinde v zemích nevím..jinak sem našel návod SAMODOMO jak to vyřešit :D ..ale do teho bych nešel..borec chtěl jen vyzkoušet zda to je ten problém..stačí vyndat spínačku, pod ní nainstalovat malou žárovičku na stálej proud, i při vypnutém klíčku,která to bude malinkato zahřívat, a borec to odemčel i při těch -20st. :lol: .. vyjádřením Fiatu je že ve spínačce je studený spoj,řešením je výměna celé spínačky za novou..já mám tento problém od začátku, vždy když se ochladí, ale raději ty peníze dám do oleje v automatu, v motoru, podvozku, čijiných pro mě důležitějších věcech ;) .. je to otravné, tj fakt,ale je to holt náladová Italka.. :)

_________________
Fiat Cromático 1.9 JTDm, DPF off, EGR off, chip by Šarkan - 180hp a 380Nm..
ex Suzuki Gsx-R 750 K4
ex Bmw 730i e32 LPG..to byla páni limuzínka
ex Subaru Impreza GT ve válečných WRC polepech.. 220koni a 4x4.. porno na silnicích..tu už nic nepřekoná..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: pát 20. čer 2014 13:43:40 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
Díky za radu mám r.v. 2005 a budu o tom přemýšlet . Já mám pouze jeden klíč a tak uvažuji o tom zda by nebylo víhodnější vyměnit spinačku když údajně dodělání kíče stojí 6 000 kč a stím olejem v automatu se chystám do Kojetína a nebo do Pavlovic u Prostějova doma je to problém. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: pát 20. čer 2014 15:39:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 18. led 2014 9:30:55
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Mam též jeden klíč a je to přesně jak říkáš..druhy náhradní stoji jak nova spínačka :geek: .. Ja psal do Kapsu Kojetín, pak u Brna to firma dela tou odsávačkou, a pak sem dostal dobre reference na servis Hlouch Třebíč,mam to k němu nejblíž a cenově: hlouch- olej origo Tutela 520kc/l, je potřeba cca 7l a za Praci si vezme 750, coz není vůbec špatné,s tím že automaty Aisin- Fiat,Saab,Opel už několikrát dělal..kaps to samé, cca 4500kc, s tím ze používá olej doporučené specifikace,ale značku nenapsal..a ten servis v Brně s tou odsávačkou,cena 7 tis..coz mě přijde už dost,ale zas jiny princip výměny..odsaji vše, i to co normálně clovek nevypustí a pak natlačí novy olej..

_________________
Fiat Cromático 1.9 JTDm, DPF off, EGR off, chip by Šarkan - 180hp a 380Nm..
ex Suzuki Gsx-R 750 K4
ex Bmw 730i e32 LPG..to byla páni limuzínka
ex Subaru Impreza GT ve válečných WRC polepech.. 220koni a 4x4.. porno na silnicích..tu už nic nepřekoná..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 9:34:44 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
Já uvažuji o Pavlovicích u Prostějova ono to je ve skutečnosti 15 km od Kojetína a dělá to tam po domluvě na počkání asi tak 2 hodinky olej používá doporučené specifikace taky značku neuvedl . Stojí to 3 000 kč bez proplachu a 7 000 kč s proplachem což je taky dobrá cena a já už to dost potřebuji protože olej v automatu se má měnit poprvé při 85 000 km a potom každých 65 000 km .Doma to nejde udělat protože po výměně se musí zařadit postupně všechny rychlosti a na to je program.Tak ,že v Brně to dělá s proplachem .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 15:06:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. úno 2014 20:35:53
Bydliště: Brno
Zvuk v navi uz funguje,diky vymene jedne mini soucastce v radiu.Vse funguje jak má a navigace je v it.jazyce. ;)
Obrázek Soucastka cca 1cmx0,5cm (radio diagnostic procesor)

_________________
Fiat Croma 2.4 MultiJet 2006,full optional con tetto panoramico, cerchi in lega da 18,vetri posteriori oscurati, sedili in pelle,navigatore, interf.telefono con comandi radio e cell al volante, 11x airbag,motore in perfette condizioni. Autocell.773684798


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 15:16:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. úno 2013 18:50:06
Bydliště: Třebíč
VojtikGsxR750 no jo Ital nezná ten zázrak jménem "česká zima" :D já mám taky jen jeden klíček

_________________
Fiat Croma 2,4 JTD Emotion 147kw
viewtopic.php?f=10&t=1089
http://www.youtube.com/user/Lars1FK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 19:02:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 18. led 2014 9:30:55
Bydliště: Žďár nad Sázavou
By mě zajímalo kam ty druhý origo klíče mizí. :ugeek:

_________________
Fiat Cromático 1.9 JTDm, DPF off, EGR off, chip by Šarkan - 180hp a 380Nm..
ex Suzuki Gsx-R 750 K4
ex Bmw 730i e32 LPG..to byla páni limuzínka
ex Subaru Impreza GT ve válečných WRC polepech.. 220koni a 4x4.. porno na silnicích..tu už nic nepřekoná..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: sob 21. čer 2014 19:16:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 18. úno 2014 20:35:53
Bydliště: Brno
Mozna ho prekupnik radeji zahodi,aby ho novej majitel nevidel jak je zdevastovanej po 200-300tisicich km ;-)

_________________
Fiat Croma 2.4 MultiJet 2006,full optional con tetto panoramico, cerchi in lega da 18,vetri posteriori oscurati, sedili in pelle,navigatore, interf.telefono con comandi radio e cell al volante, 11x airbag,motore in perfette condizioni. Autocell.773684798


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: ned 22. čer 2014 14:14:42 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
To je možné , ale na autě je vše ještě originál FIAT kromě rozvodů které měnil majitel v r. 2012


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: pon 23. čer 2014 19:25:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 18. led 2014 9:30:55
Bydliště: Žďár nad Sázavou
To je klidně možné .. Ale já když sháněl Cromuli, tak před těmi 3 roky až takový výběr nebyl, o jezdil sem toho docela dost až sem narazil na tu svoji,budouci..a km bylo to poslední na co jsme koukali..min odreninky na laku,Interiér v kůži jak nový a rozvody byli jeste origo.. Serviska vypadla ok,a dle Diag se vytáhli data odněkud kde se normální člověk nedostane a km plus minus seděli..lišily se par tisíce km..což prý je v pořádku,a dodnes nelituji koupě..

_________________
Fiat Cromático 1.9 JTDm, DPF off, EGR off, chip by Šarkan - 180hp a 380Nm..
ex Suzuki Gsx-R 750 K4
ex Bmw 730i e32 LPG..to byla páni limuzínka
ex Subaru Impreza GT ve válečných WRC polepech.. 220koni a 4x4.. porno na silnicích..tu už nic nepřekoná..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: pon 23. čer 2014 20:14:44 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
Já byl asi tak na 10 až 15 Cromulích a akorát dvě mě seděli bylo na nich vidět , že jsou málo jeté respektive zachovalé a ty ostatní byly vraky moji jsem hned dal do servisu a tam mi potvrdili , že by to mělo být vše ok , ale dnes nikdo neví alespoň mi potvrdili , že je vše origoš a auto bylo vyrobeno 2005 ,ale do provozu šlo až 2008 a majitel byl jen jeden což je taky plus a dovozce byl taky ok protože bez ohledu na stav taky vyměnil rozvody což jsem poznal při prohlídce protože na napínací kladce byl datum výroby 2013 a rozvody byli slovenské výroby tak , že během jednoho roku se dělaly třikrát rozvody (já a oni). Jediné co mě štve je ten centrál, ale to snad nějak vyřeším.A k těm klíčům když jsem si nechával vozy auta z venku tak vím , že němčouři a taloši nějaké klíče neřeší to se mi stalo ,že mi přivezli auto úplně s jinými klíči než jsem koupil a většinou jak bylo auto bourané tak byli jen jedny klíče.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: pát 27. čer 2014 22:44:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 18. led 2014 9:30:55
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Je to džungle, a pro nas normální zbývá jen pořádně zkontrolovat co vlastně kupuje, moje i kdyby byla bouraná na předek,asi nejčastější havárky, byla opravena profesionálně,nejspíš pres pojišťovnu, pac bazarnici to opravuji tak že to pozná kdokoli kdo vi kam a jak se podívat..coz známe asi všichni..

_________________
Fiat Cromático 1.9 JTDm, DPF off, EGR off, chip by Šarkan - 180hp a 380Nm..
ex Suzuki Gsx-R 750 K4
ex Bmw 730i e32 LPG..to byla páni limuzínka
ex Subaru Impreza GT ve válečných WRC polepech.. 220koni a 4x4.. porno na silnicích..tu už nic nepřekoná..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: sob 28. čer 2014 18:36:57 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
To máš pravdu hodně aut je opravena jen tak na prodej ,ale to mě nyní trápí nejméně protože jsem zjisti ,že mi nejde turbo. Stále jezdím po městě a tak torbo spíná jen krátce ,ale teď když jsem jel s tunovým vlekem a potřeboval výkon tak mě po chvíli vypnulo a hodilo poruchu tak jsem to napíchl a napsalo mi to ,že turbo nemá tlak a další blbosti tak jsem zvědavý co tomu je a kolik to bude stát turba se pohybují kolem 8000 kč. tak uvidím ještě, že jsem to zjisti nyní protože až potáhnu karavan tak bych byl v pr…. :geek:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Navigace Fiat Croma
PříspěvekNapsal: ned 29. čer 2014 8:36:37 
Offline

Registrován: pát 27. zář 2013 11:35:51
Bydliště: Česká Třebová 607812974
Tak závada odstraněna byla prasklá hadička od podtlaku k regulátoru turba tak jsem ji vyměnil protože je tvrdá a už nemá tu pružnost, ale nechápu na Maree která je r.v 2000 jsou hadičky docela ok.tak nevím z čeho to teď ty taloši dělají, že to nic nevydrží :D Tak pro všechny komu přestane makat turbo tak se kouknout na hadičky od regulátoru turba (solenoidový ventil je u levého předního světla )


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz